Joakim Pirinen är tillbaka! Kommissarie Kvadrat första seriealbumet på sex år

Joakim Pirinen är tillbaka! Kommissarie Kvadrat första seriealbumet på sex år

15 maj, 2014 | Kartago

I Joakim Pirinens nya seriealbum Kommissarie Kvadrat (recensionsdag 28 maj) får vi ta del av en hel radda fantastiska världar, platser, företeelser som vi alla känner igen, men ingen av oss kan beskriva eller berätta om. Det är det bara Joakim Pirinen som kan.– Det var 6 år sedan Joakim kom med ett riktigt klassiskt seriealbum, nu är han tillbaka med det roligaste och starkaste sedan Socker-Conny, säger Rolf Classon, förläggare på Kartago.Här berättar Joakim Pirinen om nya albumet:

Joakim Pirinen är en av Sveriges mest kända serietecknare, och är även erkänd som bildkonstnär, illustratör, författare och dramatiker. Han fick sitt stora publikgenombrott 1985 med albumet Socker-Conny och har sedan dess givit ut ett tiotal seriealbum och bilderböcker, bland annat Döda paret och deras ”vänner” 2008.

En av hans pjäser, Familjen Bra, har spelats kontinuerligt sedan sin premiär 1986, även internationellt. 2009 utkom Kvarteret Kolossen-samlade serier 1979-2009. Joakim Pirinens senaste bok, Jävla Svin, utkom 2011.

Om Kommissarie Kvadrat: Efter en blöt fest träffar Pirinen Oändligheten och Evigheten. Det visar sig vara två snubbar, en i randig kostym och en randiga mjukisbyxor. De avslöjar: ”Oräkneliga mängder universa uppstår och går under inför våra ögon, och gång efter annan uppstår ett med dig i.” Vi reser i en atomdriven kärnobil genom landet Perineum, där huvudstaden är så stor att den inte har något namn. När bilen hotar att explodera räddas familjen av en räddningstjänsteman i en lina från ett mindre jetplan. När Kommissarie Kvadrat ska lösa ett mordfall försvåras utredningen av att han inte tas för en kommissarie, utan för en platt-tv. Läs mer här.

För mer information, beställning av recensionsexemplar och kontakt med författaren, kontakta Tove Kullenberg, tove.kullenberg@bonnierforlagen.se 08 696 81 89

www.kartago.se