Nyhetsbrev Forum juni

Nyhetsbrev Forum juni

04 juni, 2014 | Bokförlaget Forum

Olausson, Peter: 1914

Recensionsdag 4 juni

För hundra år sedan, sommaren 1914, inleddes första världskriget. Denna bok reder ut hur och varför, den beskriver den värld som utgjorde krigets förutsättning och de ledare, generaler och diplomater som drog igång det. Peter Olausson utforskar de komplexa sambanden, vanföreställningarna och myterna om inledningen på världens viktigaste krig.

Mediakontakt: Annelie Eldh,
annelie.eldh@bonnierforlagen.se
08-696 84 51

Gideon, Melanie: Kvinna 22

Recensionsdag 11 juni

Alice är 44 år och känner sig vilsen. Uttråkad tackar hon ja till att delta i en anonym undersökning om äktenskap. Snart vet ”forskare 101” mer om hennes hemligheter än hennes egen man. Och Alice börjar undra vad hon har gett sig in på …

Kvinna 22 är en oemotståndlig roman om riskerna med att söka spänningen på nätet istället för i det verkliga livet. Rolig, tankeväckande och full av igenkänning.

Mediakontakt: Annelie Eldh,
annelie.eldh@bonnierforlagen.se
08-696 84 51

Donna Leon: Inte ens i döden

Recensionsdag 25 juni

En regnig morgon i Venedig får kommissarie Brunetti ett tips som gör att han finner en död flicka i vattnet i en av stadens kanaler. Han försöker fastställa flickans identitet genom att söka efter familjen. Spåren leder honom till ett romskt läger och i sin beslutsamhet att bringa klarhet i fallet tvingas Brunetti att kämpa både mot grov kriminalitet och mot myndigheternas fördomar.

Mediakontakt: Annelie Eldh,
annelie.eldh@bonnierforlagen.se
08-696 84 51

Östlundh, Håkan: Män ur mörkret

Recensionsdag 25 juni

I sjunde och avslutande delen i serien om Gotlandspolisen Fredrik Broman visar Håkan Östlundh än en gång att han är en av Sveriges bästa deckarförfattare. Fredrik förbereder flytten från Gotland när larmet kommer. En högt uppsatt affärsman har hittats torterad och dödad. Det är det första offret för en hänsynslös mördare som har en nästan övernaturlig förmåga att överlista sina förföljare.

Mediakontakt: Annelie Eldh,
annelie.eldh@bonnierforlagen.se
08-696 84 51