Anders Fager skriver skräck för barn

Anders Fager skriver skräck för barn

07 augusti, 2014 | Bonnier Carlsen

En skräckhistoria för vuxna, en skräckhistoria för barn och ett skräckspel som bygger på  böckerna Samlade Svenska kulter, Jag såg henne i dag i receptionen och En man av stil och smak. Anders Fager har varit produktiv och är trippelaktuell under 2014.

Den 15 juli hade Anders Fagers första barnbok, Den elaka vikarien, recensionsdag. Boken ingår i Bonnier Carlsens nya serie Lätt och läskigt som riktar sig till de som just börjat läsa. Anders Fager skriver på rimmad vers som serietecknaren Daniel Thollin satt drastiska bilder till. Med humor som vapen tänjer de så mycket man får på gränserna utan att det blir fel. Vikarier har aldrig varit så otäcka.

Den 14 augusti är det recensionsdag för En man av stil och smak, som ges ut på Wahlström & Widstrand. En skräckhistoria, men också en berättelse om ett Stockholm så som det kanske ser ut under den välpolerade ytan. Historien handlar om en bibliotekstjuvs nedgång och fall, en akademikerkung som pressas allt hårdare och vad som händer när stjärnorna står rätt.

”Äntligen kommer bibliotekarier att vara sexiga och spännande”, säger Anders Fager.

I augusti släpps också rollspelet Svenska Kulter. Ett skräckspel som bygger på böckerna Samlade Svenska kulter, Jag såg henne i dag i receptionen och En man av stil och smak. Spelet är skrivet av spelgurun Tomas Arfert och Anders Fager och innehåller också en nyskriven novell. Äventyren utspelar sig i Stockholms konstnärskretsar, det idylliska Rönninge och ibland studenter i Skatteskrapan. För dig som tycker om det Anders fans kallar kulternas värld är detta en intressant bok, även om du inte är road av spel.

Om Anders Fager: 
Anders Fager, född 1964, bor i Stockholm. Han debuterade som författare 2009 med Svenska kulter. Han skriver sagor för att han älskar den där blicken människor får när de för ett ögonblick tror på det han skriver. De vanligaste frågorna han kommer att få om de här böckerna är.

På Wahlström & Widstrands hemsida kan du läsa en intervju med Anders Fager.