Norsk regissör gör hollywoodversionen av Fredrik T Olssons ”Slutet på Kedjan”

Norsk regissör gör hollywoodversionen av Fredrik T Olssons ”Slutet på Kedjan”

13 augusti, 2014 | Wahlström & Widstrand

Hollywoods största branschtidning Variety avslöjade i veckan att den norske regissören Morten Tyldum är aktuell som regissör för filmatiseringen av Olssons debutroman Slutet på Kedjan, som släpps runtom i världen under hösten.

Det var i augusti förra året som Warner Brothers förvärvade filmrättigheterna till Fredrik T Olssons thriller om en svensk före detta kryptolog som förs bort av en främmande organisation, och som får i uppdrag att tolka ett skrämmande meddelande från okända avsändare.

Morten Tyldum nådde internationell uppmärksamhet med filmatiseringen av Jo Nesbøs Huvudjägarna och har därefter för regisserat det historiska dramat The Imitation Game som har internationell premiär hösten 2014.

Manus till filmen skrivs av Mark L. Smith.