Skapa en succéhöst med hjälp av Forums psykologititlar

Skapa en succéhöst med hjälp av Forums psykologititlar

13 augusti, 2014 | Bokförlaget Forum

Genom mental träning kan du bli bäst på det du önskar – nu är det dags för Norges kändiscoach, Erik Bertrand Larssen, att ta sig an Sverige! Elizabeth Kuylenstierna lär oss framgång med feedback och Mia Törnblom går till botten med våra relationer i sin nya, nionde bok. Dessutom är det numera helt okej att vara en lycklig pessimist!

 

Här är våra heta tips bland höstens böcker om konsten att leva och utvecklas:

Bli bäst med mental träning av Erik Bertrand Larssen, 27 augusti

Den mentala tränaren Erik Bertrand Larssen får Norges näringslivstoppar och största idrottsstjärnor att nå sina mål, både i vardagslivet och när det verkligen gäller. Författaren beskriver enkelt, utan att förenkla, hur du kan ta fram dina dolda talanger och bli den bästa versionen av dig själv. Erik Bertrand Larssen är utbildat befäl, fallskärmsjägare och civilekonom. I norska försvaret deltog han i flera utlandsuppdrag med specialstyrkorna. Sedan 2010 är han en mycket eftertraktad och i Norge har hans böcker sålts i över 150 000 exemplar, nu är det dags för Sverige att få ta del av hans metoder!

Den lyckliga pessimisten av Mattias Lundberg och Jan Bylund, 3 september

Vi uppmanas ständigt att övervinna sjukdomar, skratta oss igenom kriser och sikta mot stjärnorna.
Tänk om vi istället var måttfulla och krassa, och ärliga mot oss själva och varandra. Här är boken som berättar hur du skapar realistiska förväntningar utan att varje dag dopa dig med ”positivt tänkande”. Mattias Lundbergär legitimerad psykolog, docent vid Umeå universitet, föreläsare och författare. Han anlitas ofta som moderator och debattledare. Jan Bylundär komiker, programledare, copywriter och föreläsare. Han har utsetts till Sveriges bästa ståuppkomiker av Expressens läsare.

Framgång med feedback av Elizabeth Kuylenstierna (f.d. Gummesson), 10 september

Feedback är den mest effektiva nyckeln till arbetsglädje, välmående personal, minskad sjukfrånvaro och bättre resultat – oavsett bransch, det visar denna bok. Här är en heltäckande beskrivning av feedback för personal och chefer på alla nivåer, späckad med kunskap, verktyg, övningar och användbara tips där du lär dig ge, ta emot och använda feedback.Elizabeth Kuylenstierna är terapeut med fokus på kommunikation. Hon arbetar med konflikt- och krishantering, medling, ledarskapscoaching, förändring och teambuilding. Hon håller även i Försvarets ledarskapskurser UGL. Framgång med feedback är hennes sjätte bok.

Hur svårt kan det vara? av Mia Törnblom, 24 september

Hur svårt kan det vara att ha med andra människor att göra? Mia Törnblom erkänner utan omsvep
att det många gånger är skitsvårt, men egentligen inte så komplicerat. Här får vi ta del av kloka, gripande, komiska, sorgliga och knasiga möten som alla berättar något om oss själva, om våra tillkortakommanden och innersta önskningar. Om hur svårt det kan vara att säga det man vill när det egentligen är så lätt. Mia Törnblom är en av våra största inom personlig utveckling. Hon har sålt över en miljon exemplar böcker och utsågs till Årets talare 2012. Nu går Mia till botten med våra relationer i sin nya, nionde bok Hur svårt kan det vara?.