Science fiction-mästare är tillbaka med ny tonårsbok

Science fiction-mästare är tillbaka med ny tonårsbok

16 september, 2014 | Bonnier Carlsen

Maths Claessons första bok om Linux beskrevs som ”oemotståndlig”, ”spännande, tänkvärd, omtumlande” och ”ett läsäventyr av hög klass”. Nu är den efterlängtade uppföljaren här, svensk science fiction när den är som bäst.  

– Precis som Linux drömmer jag ofta om rymden. Ofta, nästan jämt, alltid. Rymden är det stora äventyret. Och jag tror att drömmen om rymden kan vara ett hoppfullt sätt att se på framtiden. Kanske är vi så dåliga på att sköta om moder Jord att hon kommer att vara sjuk en lång tid. Då behöver vi en plan B, en nödutgång. Kanske står det ”Rymden” på den dörren, säger Mats Claesson.

I Kristallstaden är tonåriga Linux äntligen på väg att förverkliga sin dröm om att en dag bli rymdpilot. Men i Kristallstaden ställs han inför nya, tuffare utmaningar – och i rymden får man sällan en andra chans.

Mats Claessons böcker bygger på en stor kunskap och ett enormt intresse. Han har ägnat sig åt science fiction och fantasy i hela sitt liv. Han var med och startade SF-bokhandeln, som han fortfarande driver, och har också haft bokförlag och jobbat som redaktör. Maths Claesson är uppvuxen i Värnamo men bor numera i Stockholm.

 

Sagt om första boken, Uttagningen:

”Maths Claessons debutroman helt oemotståndlig.” Lotta Olsson, Dagens Nyheter

”En underhållande debut, engagerad och livfull.” Margareta Wiman, corren.se 

”Maths Claessons första bok är ett läsäventyr av hög klass!” Aston Andersson, Kamratposten

 

Träffa Maths Claesson:

Releasefest 1/10. Linux Svensson är på väg till Unionens rymdskola och mellanlandar i sällskap med Maths Claesson i SF-bokhandeln, klockan 17.00 – 18.00, och signerar böcker och berättar om vad som hänt sedan Uttagningen. Vi bjuder på något att dricka och något litet att äta. Välkomna!  Plats: SF-bokhandeln, Västerlånggatan 48, Stockholm.

Punkt Medis 30/9. Maths Claesson berättar om sitt skrivande och signerar boken. Plats: Medborgarplatsen 2, Stockholm.

 

För mer information, beställning av recensionsexemplar och intervju
med författaren, kontakta Marie Björk.
marie.bjork@bonnierforlagen.se 08-6968370

Kristallstaden har recensionsdag 2/10.