Serien ”Medelålders Plus” prisas av forskare

Serien ”Medelålders Plus” prisas av forskare

02 oktober, 2014 | Kartago

”Medelålders Plus” har blivit en av de mest uppskattade och framgångsrika svenska originalserier på senare år. Den går i dag i ett 30-tal dagstidningar i Sverige och är den enda serien som fortfarande återfinns på Dagens Nyheters seriesida. Nu har Sveriges Gerontologiska Sällskap, som forskar i äldre- och åldrandefrågor, delat ut ”Stora Gerontologipriset” till tecknaren Sven-Bertil Bärnarp. 

 – Det är väldigt hedersvärd, särskilt motiveringen känns helt överväldigande, säger Sven-Bertil Bärnarp.

Motiveringen till Stora Gerontologipriset lyder: ”På ett underfundigt och roande sätt lyfter han fram de frågor som äldreforskare söker svaren på – livet som pensionär, förhållandet mellan generationerna och existentiella frågor. Serien handlar om möjligheterna att leva ett gott liv trots vardagslivets små förtretligheter och fångar på så vis frågan om ett gott åldrande vilket är en av de frågor gerontologer fokuserar på.”

Den prisbelönta och omåttligt populärara serien gör Sven-Bertil tillsammans med sin fru Anna Greta Schaffer.

– Det är ett fantastiskt roligt samarbete, andra pensionärspar är avundsjuka på att vi har detta intresse gemensamt. Det är en stor trygghet att ha henne.

Sven-Bertil Bärnarp är nu aktuell med den nya boken ”Medelålders Plus del 6”, som liksom övriga
böcker släpps på Kartago Förlag. Boken har recensionsdag 9/10.

Fler aktuella böcker från Kartago Förlag:

Klas Katt blir deprimerad av Gunnar Lundkvist. Recensionsdag är 22/10. Boken firas med releasefest och utställning på Rönnells Antikvariat lördag 18/10 klockan 13.00.

Rockypedia 1998 – 2000 av Martin Kellerman.Boken har recensionsdag 31/10.

För mer information, beställning av recensionsexemplar och intervju med författarna, kontakta Marie Björk marie.bjork@bonnierforlagen.se  08-6968370

www.kartago.se