Per Wästberg nominerad till Augustpriset

Per Wästberg nominerad till Augustpriset

20 oktober, 2014 | Wahlström & Widstrand

Per Wästbergs bok Erik och Margot är nominerad till Augustpriset i kategorin Årets svenska fackbok.

Per Wästbergs Erik och Margot är berättelsen om en kärlekshistoria i det förflutna, som får Per Wästberg att se på sin far Erik i ett annat ljus. Han trodde sig stå närmare sin pappa än någon annan och dela allt med honom. 

Per Wästberg har tidigare beskrivit sin barndom och uppväxt i publicerade dagböcker liksom i den första memoaren, De hemliga rummen (2006). I Erik och Margot öppnas andra rum, helt skilda från dem Wästberg beskrev i sin första memoardel.

Erik och Margot har blivit en av Per Wästbergs allra djupast personliga och mest gripande berättelser.

Per Wästberg är även ledamot i Svenska Akademien. Han har under sin långa författarkarriär skrivit inom en mängd olika genrer, och är även tongivande som engagerad i frågor som rör yttrandefrihet och mänskliga rättigheter.

Den 24 november tillkännages vilka böcker som belönas med Augustpriset.