Caitlin Moran medverkar på Internationell författarscen

Caitlin Moran medverkar på Internationell författarscen

24 oktober, 2014 | Albert Bonniers Förlag

Den feministiska journalisten och författaren Caitlin Moran är nu aktuell med Konsten att skapa en tjej (recensionsdatum 2014-11-14). Hon har tidigare skrivit Konsten att vara kvinna och Morantologi

Den 5 december kommer hon till Stockholm och Kulturhuset Stadsteatern för att samtala med journalisten Sonja Schwarzenberger. 

Caitlin Moran, född 1975, skrev redan som femtonåring sin första roman och som sextonåring jobbade hon på Melody Maker som musikskribent. 18 år gammal fick hon en egen kolumn i The Times. Hennes nya roman Konsten att skapa en tjej är en bok om Johanna Morrigan som gör om sig själv till Dolly Wilde, en sextonårig musikjournalist som skriver pornografiska brev till rockstjärnor, går på galna fester, och river av hårda recensioner på högst 600 ord. 

Till tidningen Stylist har hon också sagt att Konsten att skapa en tjej i grova drag är baserad på hennes eget liv, då även hon som ung jobbade som musikskribent, men att hon inte levde ett fullt så galet liv som huvudkaraktären Johanna gör Hon säger att tonåren är viktiga då man under den tiden ”uppfinner” sig själv, genom att pröva olika roller och söker efter förebilder.