Nyhetsbrev Forum November

Nyhetsbrev Forum November

05 november, 2014 | Bokförlaget Forum

Maria Ernestam: Öga för öga, tass för tass

Recensionsdag 5 november

Öga för öga, tass för tass är en annorlunda spänningshistoria i sann Maria Ernestam-anda. En tribut till grannar som håller sams och till katters obändiga egensinnighet. En perfekt presentbok med vackra illustrationer av Lina Bodén.

Mediakontakt: Annelie Eldh,
annelie.eldh@bonnierforlagen.se
08-696 84 51

Anna Lindman: Den där jävla döden

Recensionsdag 5 november

Går det att acceptera att döden är en del av livet? Vad händer om man tar sin rädsla för döden på allvar och konfronterar den? Hur orkar vi egentligen älska, bygga relationer, lära oss franska, pensionsspara, tapetsera och gå till jobbet varje dag, när vi ändå när som helst kan dö? Anna Lindman utmanar sin egen rädsla och söker svar på alla tänkbara frågor kring döden. En ärlig, konkret, filosofisk bok som angår oss alla.

Mediakontakt: Annelie Eldh,
annelie.eldh@bonnierforlagen.se
08-696 84 51

Hans Olav Hamran: Bra glid

Recensionsdag 12 november

Längdskidåkning är större än någonsin. Hur man preparerar skidorna på bästa sätt brukar dock vara en väl bevarad hemlighet bland erfarna skidåkare. Sju år tog det för norske Hans Olav Hamran att knäcka vallakoden. I boken Bra glid delar han frikostigt med sig av sina kunskaper. Med hjälp av tydliga vallatabeller får du lära dig hur du lägger glid- och fästvalla för bästa tänkbara resultat i skidspåret!

Mediakontakt: Marie Björk,
marie.bjork@bonnierförlagen.se
076-5427970

Mons Kallentoft: Jordstorm

Recensionsdag 12 november

En tidig majmorgon hittas en ung man mördad i ett dike intill Göta kanal. Han är naken och en märklig tystnad vilar över platsen. Samma kväll anmäls en 16-årig flicka saknad, troligen bortförd, och det verkar som om de båda fallen hänger samman.

Efterhand inser Malin Fors att de har att göra med en person som leker med polisen, som talar via mord och inte tänker låta sig tystas. Men vad vill mördaren säga? Det är bråttom att hitta ett svar. Flickan kan fortfarande vara vid liv.

Mediakontakt: Anna-Karin Korpi,
anna-karin.korpi@bonnierforlagen.se
08-696 84 97

Tobias Persson: Den ofrivillige ordvitsaren

Recensionsdag 12 november

Tobias Persson är en av landets främsta ståuppkomiker och har synts i allt från tv-program som ”Stockholm live” och ”SNN News” till reklamfilmer för ÖoB. Hans komiska superkraft är ordvitsar och för första gången har han här samlat sina 300 bästa ordlekar i en fin presentbok. Luta dig tillbaka, massera käkmusklerna och följ med på en skrattfest. Rikt illustrerad av Johan Eriksson.

Mediakontakt: Annelie Eldh,
annelie.eldh@bonnierforlagen.se
08-696 84 51

Camilla Läckberg: Lejontämjaren

Recensionsdag 17 november

En hästflicka försvinner spårlöst. När hon återfinns visar det sig att hon utsatts för ofattbara grymheter, och Patrik Hedström och hans kolleger fruktar att hon inte är ensam om sitt öde. Samtidigt håller Erica Falck på att gräva i en gammal familjetragedi. En kvinna dömdes för mordet på sin man, men det är något som inte stämmer. Och det verkar som om det förflutna kastar sin skugga över nuet.

Mediakontakt: Christina Saliba,
christina@mindmakerspr.se

Björn Ferry: Ferry tales

Recensionsdag 26 november

Björn Ferry är Sveriges mest framgångsrika manliga skidskytt med både VM- och OS-guld i prisskåpet. I mars 2014 gjorde han patron ur och nu släpper vi hans dagboksbiografi. En öppen, bitvis inskränkt och inte så förbannat tillrättalagd berättelse. Om träning, kärlek och pengar av elitidrottsmannen, pappan och smygkapitalisten Ferry. En bok om omgivningens uppoffringar, rädslan för smittor, känslan av tomhet, av att inte vara där för dem man tycker om.

Mediakontakt: Annelie Eldh,
annelie.eldh@bonnierforlagen.se
08-696 84 51

Isabella Löwengrip: Babyboost

Recensionsdag 26 november

Isabella Löwengrip var Sveriges mest googlade namn 2013. Hennes blogg blev återigen den största alla kategorier och peakade i november 2013 med över två miljoner träffar. Anledningen: Isabellas son Gillis. Här berättar hon allt om sitt magiska år, från bröllop till graviditet, förlossning och den första tiden som mamma. Hon själv skriver: ”Jag vill vara en vän som kan inspirera och stötta läsaren under den mest omvälvande och fantastiska perioden i livet.” Innehåller dessutom många tidigare ej publicerade foton.

Mediakontakt: Tove Kullenberg,
tove.kullenberg@bonnierforlagen.se
08-696 81 89

Mick Wall: Black Sabbath

Recensionsdag 26 november

Med sångaren Ozzy Osbourne i spetsen och den kreativa motorn Tony Iommi var Black Sabbath det hårdaste av hårdrocksbanden i början av 1970-talet. Inga andra har som de inspirerat och förfärat sin omvärld. Avbitna fågelhuvuden, droger och våldsamma konflikter kantade deras väg. De blytunga riffen och det ockulta, för att inte säga satanistiska, formspråket som skulle komma att forma metal-scenen var de först med.

Mediakontakt: Anna-Karin Korpi,
anna-karin.korpi@bonnierforlagen.se
08-696 84 97