Lotta Kühlhorn är världsbäst på att fira jul!

Lotta Kühlhorn är världsbäst på att fira jul!

14 november, 2014 | Bonnier Fakta

Lotta Kühlhorn är besatt av julen. Hon börjar med minusadvent i november, en traditionell nedräkning till advent i det kühlhornska hemmet, ökar sedan från början av december fram till höjdpunkten vid själva högtiden – julafton! – för att börja nedtrappningen runt nyår. Övriga delar av året är hon flitigt anlitad formgivare och mönstermakare.

Lotta Kühlhorns jul är både traditionell och nyskapande. Hemma hos henne samsas julprydnader av gammalt snitt gjorda efter vikningsmönster från förra sekelskiftets Berlin med egna nytolkningar inspirerade av livet runt Götgatan på Södermalm i Stockholm. För Lotta är processen lika viktig som resultatet: att följa arbetsinstruktioner, att mäta, vika och klippa, att med hjälp av både små detaljer och större iscensättningar skapa julstämning till glädje för familj och vänner.

I Lottas jul hittar du roliga gör-det-själv-projekt i olika svårighetsgrad. Lär dig göra allt från kreationer i papper – julgransprydnader som smällkarameller av återvunnet omslagspapper, stjärnor och kransar – till ett pepparkaksgökur!

För mer inspiration och julstämning, kika gärna på detta klipp där Lotta visar hur man gör ett Gökur

Lotta Kühlhorn är en av Sveriges mest kända och älskade formgivare. Har du inte hört hennes namn har du säkert sett hennes mönster och formgivning på bokomslag, kaffekoppar, yogurtförpackningar, tyger och mycket annat.

Är du intresserad av mer information eller recensionsexemplar, kontakta Charlotta Larsson, PR-ansvarig Bonnier Fakta. charlotta.larsson@bonnierforlagen.se, tfn 0733-746294.