Nu släpps Läckbergs nya deckare

Nu släpps Läckbergs nya deckare

17 november, 2014 | Bokförlaget Forum

Idag släpps årets mest efterlängtade deckare – Camilla Läckbergs Lejontämjaren. Patrik Hedström ställs inför en av sina mest komplicerade utredningar när en tonårsflicka som fyra månader tidigare försvann på väg hem från Fjällbackas ridskola plötsligt dyker upp. Parallellt börjar Erica Fall gräva i ett gammalt fall med cirkuskoppling.

Det är tre år sedan Camilla Läckberg senast kom ut med en deckare. Intresset för nya mordhistorier från Fjällbacka är stort när Lejontämjaren i dag dyker upp i butikerna.

Lejontämjaren är den bok som tagit längst tid för mig att skriva och därför har jag också väldigt höga förväntningar. Jag är mycket nöjd med resultatet och ser verkligen fram emot att få höra läsarnas åsikter, säger Camilla Läckberg.

Som i alla Camilla Läckbergs deckare finns det två parallella historier – en historisk berättelse och en nutidsberättelse. Den här gången bryts idyllen i det lilla västkustsamhället när det visar sig att den flicka som återfinns i inledningen har utsatts för ofattbara grymheter och att det finns mycket som tyder på att hon inte är den första. Hänger försvinnandena dessutom ihop med den gamla familjetragedi som Erica Falck börjat nysta i?

– Vi har redan i förbokningarna sett att det är ett väldigt stort intresse för Lejontämjaren. Camilla Läckberg är en av Europas populäraste författare och det är alltid speciellt när hon släpper en ny bok, säger Sara Lindgren, marknadsansvarig på Forum.

Lejontämjaren är den nionde boken i Camilla Läckbergs Fjällbackaserie. Tidigare titlar i serien är Isprinsessan (2003), Predikanten (2004), Stenhuggaren (2005), Olycksfågeln (2006), Tyskungen (2007), Sjöjungfrun (2008) Fyrvaktaren (2009) och Änglamakerkan (2011).

Totalt har Camilla Läckbergs deckare sålts i över 15 miljoner internationellt.

För mer information om Lejontämjaren, vänligen kontakta:

Sara Lindegren, marknadsansvarig Forum

Telefon: 070-689 3158

E-post: sara.lindegren@bonnierforlagen.se

Presskontakt för Camilla Läckberg, vänligen kontakta:

Maria Fabricius

Telefon: 076 308 57 23

E-post: maria@mindmakerspr.se

Om Camilla Läckberg

Camilla Läckberg, vars deckarserie utspelar sig i Fjällbacka, är Sveriges mest säljande författare. Böckerna i serien är dessutom internationella bestsellers som har getts ut i över 50 länder och sålts i över 15 miljoner exemplar. Fem av böckerna har filmatiserats och karaktärerna från deckarna ses också i tv-serien Fjällbackamorden. Camilla Läckberg skriver även barnböckerna om Super-Charlie. Vid sidan av författarskapet är entreprenören Camilla Läckberg aktiv i flera företag och en engagerad ambassadör för Barncancerfonden. Läs mer på: www.camillalackberg.se