Fredrik Axegård ny VD på Pocketgrossisten

24 november, 2014 | Bonnierförlagen

Fredrik Axegård tillträder som ny VD på Pocketgrossisten i mars 2015. Rekryteringen är ett led i den fortsatta strategin att skapa tillgänglighet för pocket och böcker i stort inom dagligvaruhandeln. Fredrik Axegård kommer närmast från rollen som kategorichef på Akademibokhandeln och Coop.

Fredrik Axegård:
”Pocketgrossisten är inne i en väldigt spännande fas och har under året tecknat avtal med flera nya kunder. Fokus nu blir att vidarutveckla vårt erbjudande. Vi ska skapa branschens bästa helhetslösningar för böcker i dagligvaruhandeln, en fantastisk handelsplats där vi kan nå ut med böcker till den stora allmänheten.”

Magnus Brundin, styrelseordförande Pocketgrossisten:
”Strategin håller och Pocketgrossisten har under året tecknat flera nya avtal. Med Fredrik Axegård som ny VD tar vi nu nästa kliv och kan utveckla vårt erbjudande och bygga en organisation som fortsatt kan växa. Axegårds kompetens, med gedigen erfarenhet från såväl leverantörs- som återförsäljarledet, och stor kunskap om böcker, är precis det vi letat efter.”

Fredrik Axegård, född  1977, har 15 års erfarenhet från bokbranschen. De senaste sex åren har han jobbat som inköpschef/kategorichef för Akademibokhandeln och Coop.  Dessförinnan var han verksam som key account manager och försäljningschef på Norstedts förlagsgrupp.

Fredrik Gustafsson, nuvarande VD, har sedan ombildningen av Pocketgrossisten i april 2014 framgångsrikt fokuserat på att renodla fokus mot företagets kärnverksamhet – försäljning mot dagligvaruhandeln. Försäljningen ökar nu på befintliga kunder och Pocketgrossisten har tecknat flera nya avtal, bland annat med Coop och Ö&B. Fredrik Gustafsson kommer fortsätta att stötta Pocketgrossisten på konsultbasis.

För ytterligare information:
Fredrik Axegård, tillträdande VD Pocketgrossisten, tel 070-329 86 61
Magnus Brundin, styrelseordförande Pocketgrossisten, tel 08-696 80 04