Charmen med tarmen – Boken om vårt tarmsystem kommer den 7 januari

Charmen med tarmen – Boken om vårt tarmsystem kommer den 7 januari

01 december, 2014 | Bokförlaget Forum

Tarmen pratar vi inte gärna om – det är det dags att ändra på. Tarmsystemet är grundläggande för både kropp och själ och förtjänar att tas på största allvar. Det har stor inverkan på hur vi mår.

Ny forskning visar att övervikt, depressioner, allergier och Alzheimers kan orsakas av obalans i tarmfloran. Och kopplingen mellan hjärnan och tarmen är av avgörande betydelse.

Är det sant att vi alla sitter på fel sätt på toaletten? Vad är det vi får i oss när vi äter? Hur gör man för att rapa lättare? Vad har blindtarmen egentligen för funktion? Giulia Enders ger svar och lär oss att förstå kroppens reaktioner utifrån de senaste forskningsrönen. På ett enkelt och underhållande sätt förklarar hon hur vi kan uppnå välbefinnande, åldras friskt och leva lyckligare.

GIULIA ENDERS bok har blivit en stor succé i Tyskland och är nu såld till tjugo länder. Författaren är forskare och arbetar med sin doktorsavhandling i medicin vid Institutet för medicinsk mikrobiologi i Frankfurt. Med sin presentation ”Darm mit Charme” vann hon första pris vid Science Slam i Freiburg 2012.

Kommer på svenska 7 januari