Sju kokböcker från Bonnier Fakta till final i Gourmand World Cookbook Awards 2015

Sju kokböcker från Bonnier Fakta till final i Gourmand World Cookbook Awards 2015

28 januari, 2015 | Bonnier Fakta

Sju kokböcker utgivna av Bonnier Fakta har gått vidare till den internationella finalen i Gourmand World Cookbook Awards. Tävlingen, som även brukar kallas ”Kokboks-VM”, avgörs i Kina den 8 juni 2015.

De svenska vinnarna går vidare till den internationella finalen i Gourmand World Cookbook Awards. Pris delas varje år ut till de bästa kokböckerna inom mat och dryck världen över. I år äger prisutdelningen rum i Yantai, Kina, den 8 juni.

De nominerade från Bonnier Fakta är:

  • Bra kött av Gert Klötzke och Niclas Wahlström i kategorin ”Best Meat Cookbook”
  • Delicious av Roy Fares i kategorin ”Best Pastry Book”
  • Det vilda köket av Rune Kalf-Hansen och Lisen Sundgren i kategorin ”Best Sustainable Cookbook”
  • Morberg. Grogg, drinkar och cocktails av Per Morberg i kategorin ”Illustrations and Photography”
  • Semester av Jens Linder och Johanna Westman i kategorin ”Best Food and Family Cookbook”
  • Street food – en introduktion av Mange Schmidt (feat. Jonas Cramby) i kategorin ”Best Street Food Book”
  • Öl – smakerna, hantverket, stilarna av Joel Linderoth och Darren Packman i kategorin ”Best Beer Book”
  • The Gourmand World Cookbook Awards grundades år 1995 av Edouard Cointreau. Priset delas årligen ut till de internationellt bästa kokböckerna inom mat och dryck. Priset ska uppmärksamma och belöna författarna som lyckas ”laga mat med ord” och även bidra till en ökad kunskap och intresse kring olika matkulturer. Priset ska även hjälpa läsare, bokhandlare och förlag att hitta de bästa kokböckerna bland de 26 000 titlar som utkommer varje år.

    Mer information om The Gourmand World Cookbook Awards hittar du här