Håkan Larsson guidar in i vinets värld – bli vinkännare på 10 veckor

Håkan Larsson guidar in i vinets värld – bli vinkännare på 10 veckor

11 februari, 2015 | Bonnier Fakta

Går det att bli en vinkännare på tio veckor? Ja, om du tar hjälp av Håkan Larsson,
en av landets mest välkända vin- och matskribenter. I den nya boken Håkan Larssons guide till vinets värld får läsaren lära sig om druvor, länder, vinmakning och konsten att kombinera mat och vin ‒ kompletterat med förslag på pedagogiska provningar.

Nu återkommer Håkan Larsson, efter flertalet framgångsrika kokböcker, med en ny bok om vin. I Håkan Larssons guide till vinets värld gör han läsaren till vinkännare på tio veckor.

I boken låter Håkan Larsson läsaren följa med genom vingården i olika årstider, han berättar vad klimat och geografi betyder för det färdiga vinet och utforskar förstås druvan som råvara. Han tar med läsaren till små och stora vinländer och ägnar mycket utrymme åt sitt specialområde: konsten att kombinera mat och vin. De olika avsnitten avslutas med förslag på vinprovningar med fyra viner från Systembolaget.

”Samla några goda vänner, sex till åtta personer är lagom. Införskaffa varsitt exemplar av den här boken och låt den ligga framme. Läs ett avsnitt i veckan ‒ på fredagskvällen är det dags för provning som illustrerar det ni läst. (…) Jag lovar att när ni sitter där på den tionde veckan och provningen, (examensprovning med champagne, vad annars?) är det som klokare, gladare, kulturellt rikare människor. Och ni kommer att lyfta glasen med en helt annan känsla av både säkerhet och nyfikenhet än vid den första övningen.”

Håkan Larsson var tidigare chefredaktör för Allt om mat. Numera jobbar han som redaktör för Allt om vin. Han debuterade som författare med boken Rött, vitt, rosé som år 2002 utsågs till världens bästa nybörjarbok om vin. Håkan Larsson har även skrivit flertalet andra böcker om vin och mat, bland annat Vin och Fest vilken utsågs av Svensk Bokkonst till en av Sveriges 25 vackraste böcker år 2008.

Håkan Larssons guide till vinets värld har recensionsdatum den 17 februari.

Är du intresserad av mer information eller recensionsexemplar, kontakta Charlotta Larsson, PR-ansvarig Bonnier Fakta. charlotta.larsson@bonnierforlagen.se, tfn 08-696 80 50, 0733-746294.