Systrarna Amanda Schulman och Hannah Widell utkommer med romantrilogi på Forum

Systrarna Amanda Schulman och Hannah Widell utkommer med romantrilogi på Forum

11 februari, 2015 | Bokförlaget Forum

Amanda Schulman och Hannah Widell driver tillsammans produktionsbolaget Perfect Day Media och den populära Fredagspodden som har cirka 300 000 lyssnare varje vecka. Efter flera bokprojekt inleder de nu arbetet med romantrilogin Två systrar, vars första del utkommer på Bokförlaget Forum senhösten 2015.

Vi vill pusha gränserna för genren och skapa en motpol till ytlig chick lit. Underhållande romaner där det även finns plats för ångest och svärta”, säger Amanda Schulman.

Vi har länge tänkt att vi vill skriva en serie böcker, precis som man skriver dramaserier. Vi tror på idén att gräva där man står, och tanken på att i romanform skildra systrar har funnits med oss länge”, säger Hannah Widell.

Trilogin handlar om systrarna Vanessa och Lina. När den första boken, Försoningen, inleds är Vanessa 28 år gammal och Lina 26. Med en otrygg uppväxt med en frånvarande pappa i bagaget försöker de ta sig fram i livet och bli vuxna på riktigt. 

Vi är väldigt glada över att äntligen kunna berätta om det här projektet. I sin fredagspodd visar Hannah och Amanda vecka efter vecka vilka fantastiska historieberättare de är. Få andra kan som de skildra både glädjeämnen och smärtpunkter på ett sätt som berör människor på djupet. Nu ska de göra det i romanform och det kommer bli underhållning på hög nivå”, säger Karin Linge Nordh, förläggare på Forum.

Agent för Hannah och Amanda är Philip Sane på Lennart Sane Agency.

Om Försoningen

På ytan är systrarna Lina och Vanessa varandras motsatser. Lina är PR-assistent, bor i en lyxig vindsvåning på Östermalm tillsammans med överklasskillen Feffe och hela hennes existens går ut på att försöka vara perfekt och passa in. Vanessa är singel, jobbar på ett tv-produktionsbolag och lever ett dekadent partyliv. Men de brottas båda med sina inre demoner och de delar längtan efter den stora kärleken.

Den första boken i serien handlar om systrarnas väg mot försoning. Deras olikheter orsakar konflikter som förstärks och leder till en brytning. Men till slut inser de båda att de behöver varandra och att de är starkare tillsammans.

För mer information, vänligen kontakta:

Stephanie Tärnqvist, presskontakt för Hannah & Amanda på Bokförlaget Forum: stephanie.tarnqvist@bonnierforlagen.se +46 (0) 70 456 23 08

Philip Sane, agent, Lennart Sane Agency AB philip.sane@lennartsaneagency.com+46 (0)70 883 52 45