Lisa Lemke bjuder på mat och drömmar om livet på landet

Lisa Lemke bjuder på mat och drömmar om livet på landet

02 mars, 2015 | Bonnier Fakta

I nya boken ”Lisa på landet – Maten & livet på gamla prästgården” bjuder matkreatören och  tv-kocken Lisa Lemke in till sitt kök på den gamla prästgården vid Skrea backe i Falkenberg. Här möter ni henne i vardagen bland djur, renoveringar, plåtningar och inte minst, helgpizzerian Prostens Pizza som hon driver med sin man på gården. Grunden till allt är maten, och drömmen om att få leva ett friare liv i närheten till naturen och matens ursprung.

– Min dröm blev sann när vi flyttade till den gamla Prästgården vid Skrea backe. Jag blev blixtkär och svalde allt med hull och hår. Skitiga gummistövlar, vidderna, möss i källaren och höns i trädgården. Jag är nog det man idag skulle kalla Hipsterbonde. Förr månskensbonde. Någon som drömmer om egna djur och självhushållning. Som ger sig på att göra bacon, ost och smör och som odlar och kanske bara plockar russinen ur kakan när det kommer till den ganska hårda verklighet som lantbrukare och livsmedelsproducenter sliter med, säger Lisa Lemke. Mitt liv och även boken Lisa på Landet handlar om drömmen om att våga ta steget att leva så här och samtidigt ha karriär, kunna resa och förverkliga drömmar.

Boken Lisa på landet blandar enkel, rustik och fantasifull mat från världens alla hörn och som möter den svenska landsbygden och vad den har att erbjuda i form av ägg, höns, lokala grönsaker och vilda bär. Det här är en kokbok som bjuder på så mycket mer än mat och recept. Inte minst kunskap och inspiration. Kort sagt – drömmen om frihet och världens bästa och godaste mat.

Boken kommer ut den 31 mars.

Läs mer och ladda gärna ner bokomslaget här (Bonnier Fakta)

Utdrag från boken
Att bo ute på landet bland åkrar och lador är som att bo mitt i världen på något konstigt sätt. Men också som att bo mitt i maten och säsongen. Bara genom att titta ut varje morgon från sovrummet så kan jag se ungefär vad jag skulle kunna använda för råvaror i dag…..

 Ja, så där flyter året på och jag tröttnar aldrig! Jag vet egentligen inte varför, men jag känner mig mer som en världsmedborgare när jag i trasiga stövlar och med okammat hår står och rensar bland jordgubbarna, än när jag andas in luften i Brooklyn, Tokyo eller Paris. Jag behöver i och för sig båda världarna – men mest behöver jag mitt Skrea Backe. Världens bästa backe.

Exempel på recept ur boken:
Fläsk med rabarberglaze
Långbakat lamm i macka med hummus och granatäpple
Lammlasagne med fetaost, örter och citron
Hemgjord ricotta
Världens godaste fried chicken

Boken Lisa på Landet – Maten & livet på gamla prästgården är Lisas fjärde bok efter
Till Grillat, Till Sommaren och Allt i en gryta. Lisa Lemke är frilansande matkreatör, matstylist och tv-kock. Med glimten i ögat lagar, pratar, skriver och stylar hon mat för tidningar, böcker, radio, tv och reklam.

Lisa på Landet på Youtube
Följ gärna Lisa i livet på landet där hon med film (Youtube) visar sitt skafferi, lagar godaste pizzasåsen och berättar om drömmarna. https://www.youtube.com/watch?v=WY_EAf6JoBE

Lisa finns också på Facebook och Instagram (@lisalemke)


För recensionsexemplar eller mer information om Lisa på landet, vänligen kontakta:
Magdalena Höglund, Presskontakt, Bonnier Fakta, tel: 0733 338840 eller
e-post: magdalena.hoglund@bonnierfakta.se
Charlotta Larsson, PR- och informationsansvarig, Bonnier Fakta tel: 08-696 80 50 eller e-post: charlotta.larsson@bonnierforlagen.se