Svenska pensionärsrebeller får världen att skratta

Svenska pensionärsrebeller får världen att skratta

16 mars, 2015 | Bokförlaget Forum

Catharina Ingelman-Sundbergs böcker om pensionärsligan som tar revansch, och rånar för att ge till välgörande ändamål, har tagit världen med storm.  Hittills har de två böckerna sålts i över 1,5 miljoner exemplar. Den första boken, Kaffe med rån,  är hittills översatt till 25 språk och finns tillgänglig i 40 länder. Den engelska utgåvan,The Little Old Lady Who Broke All the Rules,  har nu legat ett år på de engelska topplistorna, den toppar just nu försäljningslistan i Kanada, och ligger högt på listorna i bl a Frankrike, Tyskland och Italien.

Catharina Ingelman-Sundberg pensionerade sig från sitt arbete på Svenska Dagbladets kulturredaktion för att börja skriva om pensionärerna. Nu gläds hon åt framgångarna, reser runt världen för att lansera sina böcker och funderar ibland över vad läsarna i Förenade Arabemiratet och Japan tänker om dessa svenska pensionärsrebeller.

Den andra boken i serien, Låna är silver, råna är guld, kom ut 2014 och släpps i pocket den 18 mars.