Den nya tiden avslutar Lennart Pehrsons trilogi Utvandringen till Amerika

Den nya tiden avslutar Lennart Pehrsons trilogi Utvandringen till Amerika

07 april, 2015 | Albert Bonniers Förlag

Albert Bonniers Förlag ger ut den tredje och sista delen i Lennart Pehrsons trilogi Utvandringen till Amerika. Den nya tiden tar vid efter de första delarna Den nya världen (2014) och Den nya staden (2014).

Trilogin utspelar sig under en tid då över en miljon svenskar emigrerade över Atlanten för att söka en ny framtid. I slutet av 1800-talet sker ett uppvaknande och för första gången ses utvandringen som ett hot mot det svenska samhället. Invandringen driver på den amerikanska urbaniseringen och landet expanderar. Även Sverige moderniseras och förändras i snabb takt. Såväl möjligheter som motsättningar uppstår när språk och nationaliteter blandas.

De första två böckerna i trilogin belönades med utmärkelsen Årets vackraste bok av Svensk Bokkonst 2014.

Lennart Pehrson (f. 1953) är bosatt i New York och har sedan många år tillbaka skrivit om amerikansk politik och ekonomi för Dagens Nyheter, Sydsvenskan, Dagens Industri och Veckans affärer. Tidigare har han bland annat givit ut den Augustnominerade Ni har klockorna – vi har tiden om attackerna mot World Trade Center den 11 september 2001.

Recensionsdag för Den nya tiden är den 14 april.

För mer information, kontakta:

Anna Tillgren, PR- och informationsansvarig, 070-370 99 29

anna.tillgren@bonnierforlagen.se

Martin Kaunitz, förläggare, 070-432 86 40

martin.kaunitz@abforlag.bonnier.se