25 000 gratisböcker till alla landets förstaklassare

25 000 gratisböcker till alla landets förstaklassare

13 april, 2015 | Bonnier Carlsen

Under Världsbokveckan 20-26 april går landets bokhandlare samman och gör en gemensam insats för barns och ungas läsning tillsammans med bokförlagen Bonnier Carlsen och Rabén & Sjögren. Under veckan delas 25 000 gratisböcker ut till barn i första klass. Dessutom bidrar bokhandeln med 2 kronor per såld barn- och ungdomsbok till Världsbokfonden som arbetar för att främja barns läsande.

Gratisboken som delas ut till barn i första klass är producerad och finansierad av Svenska Bokhandlareföreningen via Världsbokfonden tillsammans med förlagen Bonnier Carlsen och Rabén & Sjögren. Boken består av två böcker: Hjälp! Jag tappar bort en hund av Jo Salmson och Veronica Isaksson och Familjen Monstersson: Min vän Boris av Mats Wänblad och Pelle Forshed. Barnen uppmanas att hämta ut sin gratisbok i bokhandeln genom att gå fram till kassan och säga lösenordet ”Läsa är kul!”.

1995 instiftade Unesco Världsbokdagen som infaller 23 april varje år. Svenska Bokhandlare-föreningen gör dagen till en hel vecka och firar Världsbokveckan som infaller 20-26 april 2015.

För mer information om Världsbokveckan, se www.världsbokveckan.se
Presskontakt: Annika Rosswall tel. 010-744 10 21