Bonnierförlagen rekryterar ny kommunikationsdirektör från Cision

Bonnierförlagen rekryterar ny kommunikationsdirektör från Cision

13 april, 2015 | Bonnierförlagen

Jenny Bjuhr Berggren har utsetts till kommunikationsdirektör på Bonnierförlagen. Hon kommer närmast från en post som försäljningschef på kommunikationsföretaget Cision.

Jenny Bjuhr Berggren har en bred och gedigen bakgrund som försäljningschef och rådgivare inom kommunikationsområdet där hon har arbetat med kommunikationslösningar på både operativ och strategisk nivå de senaste 15 åren. Hon har följt omställningen i medielandskapet på nära håll och varit med och drivit utvecklingen av lösningar som stöttar professionella kommunikatörer i arbetet att ställa om från traditionell PR och mediebevakning till digital kommunikation, content marketing och analys av engagemang i sociala medier. 

Som kommunikationsdirektör på Bonnierförlagen ska hon leda arbetet med att utforma en ny kommunikationsavdelning där marknad och kommunikation integreras.

– Det här är ett fantastiskt spännande och inspirerande uppdrag på alla sätt. Förlagsbranschen precis som hela mediebranschen står inför stora utmaningar när konsumtionsmönster ändras, och anpassning till digitalisering och nya affärsmodeller får en central betydelse. Detta gör att även kommunikationsarbetet behöver drivas på ett nytt sätt för att stötta affären. Sammanfattningsvis finns det många utmaningar men framför allt en enorm potential att arbeta med framöver, säger Jenny Bjuhr Berggren.

– Jenny har lång erfarenhet av att samarbeta med många kommunikationsavdelningar i svenska och internationella företag i deras omställningsprocesser och anpassning till det moderna medielandskapet och vet hur man hittar rätt balans mellan traditionell PR och marknadsföring å ena sidan och digital kommunikation och content marketing å andra sidan. Denna kunskap och erfarenhet är precis vad vi är ute efter när vi nu slår ihop marknad och kommunikation till en gemensam funktion, säger Håkan Rudels VD Bonnierförlagen.

Jenny Bjuhr Berggren tillträder i augusti 2015.

 

Vid frågor kontakta

Jenny Bjuhr Berggren, 070-992 57 01

Håkan Rudels, VD Bonnierförlagen, 073-773 80 55