Månpockets nyheter maj

Månpockets nyheter maj

15 april, 2015 | Månpocket

Ett liv för lite av Kristofer Ahlström

”Den här boken är så fenomenalt bra, stark och gripande…” Fredrik Wikingsson

För sin hyllade debut, Bara någon att straffa, nominerades Kristofer Ahlström till Borås Tidnings debutantpris. Nu återkommer han med en roman om två syskon, en pojke som tar på sig världens sorger och hans syster som försöker rädda honom, om deras liv från 1950-talet fram till millennieskiftet. En vindlande berättelse med magiska inslag om ett samhälle som är kallt för den som inte passar in.

En enda natt av Simona Ahrnstedt

”Det är en välskriven, nyanserad och smart berättelse, kryddad med ångande erotik och längtan efter kärlek.” Litteraturmagazinet

När den mytomspunne riskkapitalisten David Hammar bjuder ut arvtagerskan Natalia De la Grip kan ingen av dem ana vilka konsekvenser det kommer att få. Hennes familj hatar honom, han är ute efter hämnd. Mot sin vilja dras de till varandra och den starka attraktionen leder till en natt ingen av dem kommer att glömma. Men relationen är otänkbar, de är fiender och det var bara en enda natt. Eller?

Folk av en främmande stam av Louise Boije af Gennäs

”…en riktigt romantisk kärleksroman, med ett härligt, lyckligt slut.” Eskilstuna-Kuriren

Det är 2007. När vi återser vännerna från Blå koral är det ett sargat men fortfarande starkt gäng vi möter. Victor försöker hitta en vardag efter tsunamin. Livet stannar inte upp ens när älskade ryckts ifrån en.

Folk av en främmande stam är den avslutade delen i Louise Boije af Gennäs trilogi om en grupp nära vänner under 2000-talets första decennium. Tio år har gått. Inget har blivit som de tänkt sig. Men livet tar dramatiska vändningar och plötsligt väntar den stora lyckan där man minst anar det.

MemoRandom av Anders de la Motte

”Det här är en otroligt spännande roman.” P4 Halland

Du är polisinspektör i Stockholm med ansvar för topphemliga källor. Du har fiender inom polisen och den undre världen. Men efter en bilkrasch förlorar du minnet och hela ditt nät av svek och lögner. Vilka hemligheter gömmer sig i ditt huvud och vem vill åt dem? Du vet två saker: Du heter David Sarac och har gjort något oförlåtligt.

Första delen i en thrillerserie av författaren som gav oss [geim].

Skymningens barfotabarn av Anna Jansson

”Anna Janssons nya bok om Maria Wern är som vanligt spännande…” Ölandsbladet

Den 90-årige Heinz Meyer hittas skjuten i Ronehamn. Vem vill mörda en 90-åring? Och varför?

Heinz Meyer var en av de tyska soldater som kom till Gotland efter andra världskriget, skadad i strider vid Baltikum. Vid samma tid kom 500 koncentrationslägerfångar till ön, för att få vård på Lärbro krigssjukhus. Det var en spökbrigad av utmärglade, svårt psykiskt och fysiskt skadade fångar som placerades på samma sjukhus som de tyska soldaterna. Sköter­skorna fick stränga order att inte tala med patienterna från koncentrationslägren och hade ingen aning om vad de hade varit med om.

Det blir Maria Werns uppgift att utreda mordet på Heinz Meyer, samtidigt som bröllopsförberedelser pågår. Men även det som händer på hennes barns sommarkollo konkurrerar om uppmärksamheten. Där finns en flicka, Mirela, som ser ut att fara illa. Vad har hon varit med om?

Anna Janssons nya kriminalroman handlar om barns utsatthet och hur det förflutna kastar sina mörka skuggor över invånarna på Gotland.

Livet av Ken Ring

”Jag har försökt att vara så ärlig som möjligt. Helt utan censur får ni veta allt om mig i Livet.” Ken Ring

Detta är boken om min resa, från att sova hemlös i tunnelbanan och leva på kriminalitet till att arbeta med vad jag älskar, vara far till 4 underbara barn, och bygga ett resort i Kenya. Det är en känsloladdad och kärleksfull historia, och med Klas Ekmans hjälp har den här boken nu blivit verklighet.

Carl Philip av Johan T Lindwall

Pocketutgåva med extramaterial inför bröllopet!

13 juni 2015 gifter sig prins Carl Philip och Sofia Hellqvist. Detta är den första boken någonsin om Carl Philip och den ger en heltäckande bild av prinsens liv från födseln fram till idag. Ett sammansatt porträtt av en blyg och känslig kille.Johan T Lindwall har till denna pocketupplaga skrivit ett nytt kapitel som följer Carl Philip och Sofia under det senaste året på vägen fram mot altaret.

De utvalda av Steve Sem-Sandberg

Nominerad till Augustpriset 2014

På kliniken Spiegelgrund, en del av det stora sjukhuskomplexet Steinhof i Wien, placerades mellan 1940 och 1945 sådana barn som de nazistiska myndigheterna stämplade som överflödiga: föräldralösa, socialt missanpassade eller »rasmässigt degenererade«. Svaga och svårt sjuka barn blev avlivade. I sin roman om detta mikrokosmos i det nazistiska Europa, följer Steve Sem-Sandberg framför allt två personer, en av de intagna, Adrian Ziegler, och en av de ansvariga sköterskorna på kliniken, Anna Katschenka, var och en ohjälpligt deformerad av omständigheterna.

De utvalda är ett nytt kapitel i Steve Sem-Sandbergs pågående roman om Europa under andra världskriget. Om döden för de fattiga i Lódz var regeln, blev överlevandet för de som räddades från Spiegelgrund ett livslångt undantagstillstånd.

Avgörande ögonblick under andra världskriget av Anders Frankson (red) m.fl. 

Här är boken både för dig som är intresserad av andra världskriget och för dig som ännu inte vet att du är det!

Flera av Sveriges främsta militärhistoriska författare med inriktning mot andra världskriget lyfter fram krigets mest intressanta och spännande inslag. Du kan läsa om avgörande skeenden som Hitlers kamp mot Stalin på Östfronten, ubåtskriget i Atlanten och den strategiska bombningen. Även finska vinterkriget uppmärksammas, liksom Hitlers hemliga anfallsplaner på Sverige och Tysklands undervapen som skulle förändra kriget.

Dessutom en tydlig översikt av andra världskrigets händelseförlopp, en genomgång av krigets värsta kanoner, slagskepp, stridsvagnar, bombplan etc. samt foton, kartor och illustrationer.