PAX-premiär i Mariefred!

PAX-premiär i Mariefred!

16 april, 2015 | Bonnier Carlsen

Nu utkommer del tre och fyra, Mylingen och Bjäran, i den hyllade serien PAX, av Åsa Larsson och Ingela Korsell.  Henrik Jonsson, illustratör som bland annat tecknar serien Batman för DC Comics, har illustrerat. Mariefred blir först i världen med att sälja böckerna den 24 april. 

PAX-trion Åsa Larsson, Ingela Korsell och Henrik Jonsson finns på plats i Mariefred fredag den 24 april för en avslutningsceremoni för elever som deltagit i Pax-skolprojektet.

PAX är ett actionfyllt drama för mellanåldern om magi, som utspelar sig mitt i dagens Mariefred. Tio delar är planerade i serien. De två första delarna, Nidstången och Grimmen, utkom i oktober 2014. Nu utkommer Mylingen och Bjäran.

Om de två första böckerna skrev Steven Ekholm i Dagens Nyheter:
”Först en allmän varning: läsning av denna fantasythrillerserie kan leda till allvarligt läsberoende. /…/De två inledande delarna i Paxserien är utan tvekan det mest nagelbitande, bladvändartvingande jag läst för denna lite yngre målgrupp. Det är helt enkelt oförskämt spännande. /…/Pax kommer sannolikt bli en riktig hit för bokslukarna i 9-12-årsåldern, men även för deras mindre lässugna kamrater. För om inte denna serie kan få även denna grupp att glömma mobilerna ett ögonblick och frenetiskt vända blad efter blad så kan inga böcker det.” 

Schema för PAX-dagen fredag den 24 april kl 12.30 till 17.00 i Mariefred: 

Signering Åsa Larsson, Ingela Korsell och Henrik Jonsson från kl 13.00.

Utställning av Henrik Jonssons originalillustrationer samt teckningar gjorda av elever från Mariefreds skola och Gripsholmsskolan. Pins-verkstad! Gör dina egna Pax-pins. Tipsrunda i Pax-seriens spår. Vinn fina Pax-priser!

(Efter kl 17 signering i bokhandeln fram till kl 18)

PLATS: Rådhustorget – Rådhustrappan

Kontakta Tove Kullenberg, tove.kullenberg@bonnierforlagen.se, 08 696 81 89, för mer information!

Mer information, intervjuer och filmer finns på www.paxserien.se