Bonnierförlagen bjuder in till Världsbokmingel

Bonnierförlagen bjuder in till Världsbokmingel

17 april, 2015 | Bonnierförlagen

Snart är det Världsbokdagen. Bonnierförlagen firar det med att bjuda in till världsbokmingel i förlagshuset.

Den 23 april kl. 16-18 bjuds allmänheten in till Bonnierförlagens ljusgård på förlaget i Stockholm. Under eftermiddagen finns möjlighet att träffa författare och köpa signerade böcker.

Deltagande författare är Theodor Kallifatides, Martin Melin, Ulf Nilsson, Håkan Larsson, Mari Jungstedt & Ruben Eliassen, Neftali Milfuegos, Johan Unenge, Nina Hemmingsson, Ninni Schulman och förläggare Adam Dahlin. Konferencier är Marie Björk.

– På världsbokdagen de senaste två åren har vi bjudit in allmänheten till guidade tur i vårt förlagshus för att berätta om hur vi arbetar med bokutgivning. Gensvaret från besökarna har varit fantastiskt! I år öppnar vi upp för möten mellan författare, läsare och kollegor – för att fira dagen och skapa läslust!” säger Bodil Unenge, projektledare och initiativtagare till världsbokminglet.

Vad är Världsbokdagen?

År 1995 instiftade Unesco Världsbok- och upphovsrättsdagen (World Book and Copyright Day). Syftet är att uppmärksamma yttrandefrihet, tryckfrihet och skydd av immateriella rättigheter och ge tillfälle att hylla författare och sprida glädje kring böcker och läsning.

Idén till Världsbokdagen har sitt ursprung i Katalonien där man den 23 april, på St Görans dag, enligt tradition ger en ros som gåva och får en bok. Den 23 april är dessutom ett symboliskt datum inom litteraturvärlden då detta är en minnesdag för Cervantes, Shakespeare och Inca Garcilaso de la Vegas. Aktiviteter arrangeras världen över, för att främja läsning och fira författare, av förläggare, lärare, bibliotekarier och massmedia.

För ytterligare information, kontakta:

Bodil Unenge, tel 070-5485530, bodil.unenge@bonnierforlagen.se

Författare på bilden:

Theodor Kallifatides (foto Caroline Andersson), Mari Jungstedt & Ruben Eliassen (foto: Caroline Andersson), Ninni Schulman (foto Anna-Lena Ahström).