En av sommarens lovande debutanter och två kvinnliga romanförfattare

En av sommarens lovande debutanter och två kvinnliga romanförfattare

17 april, 2015 | Albert Bonniers Förlag

I Albert Bonniers Förlags sommarutgivning återfinns de bästsäljande författarna Nora Roberts och Penny Vincenzi med nya romaner, En förtrollad ö respektive Arvet. I sommar debuterar också Brooke Davis med Millie Birds bok om döda saker.

Millie Birds bok om döda saker av Brooke Davis

Brooke Davis arbetar till vardags i en bokhandel och undervisar i novellistik. Millie Birds bok om döda saker är hennes debutroman och redan en bästsäljare i hemlandet Australien, där Davis har tilldelats flertalet priser för sitt skrivande.

Idén till Millie Birds bok om döda saker fick Davis när hennes mamma oväntat gick bort. Berättelsen kretsar kring sjuåriga Millie Bird som listar föremål i sin Bok om döda saker. När Millies egen pappa tillfaller listan ställs Millies värld på sin ände. Vem ska nu svara på hennes frågor om världen? Och vem ska göra hennes mamma glad igen?

En förtrollad ö av Nora Roberts

Nora Roberts har sålt över 400 miljoner böcker varav närmare tre miljoner i Sverige. Hon är en disciplinerad och produktiv författare – totalt har hon skrivit drygt 200 böcker som utkommer i 34 länder. Hennes senaste utgivning är romanen En förtrollad ö som är den första delen i trilogin Three Sisters Island.

I boken möter vi Nell Channing, som redan på färjan på väg till den lilla ön Three Sisters Island känner sig hemma. Hon får jobb på det mysiga caféet i öns bokhandel och bestämmer sig för att slå sig ned i det lilla samhället. Men hur trygg är Nell egentligen på Three Sisters Island?

Arvet av Penny Vincenzi

Penny Vincenzi har haft stora internationella framgångar och är en av de största underhållningsförfattarna som ständigt ligger i topp på bestsellerlistorna hemma i England. Innan hon blev författare arbetade hon som journalist på bland annat Vogue, Cosmopolitan och Tatler.

Hennes femtonde roman Arvet är en berättelse om maktkamp och överlevnad i en glamourös värld full av kärlek, passion och hemligheter. Det anrika kosmetikaföretaget House of Farrell hotas av nya, trendiga märken och en oviss framtid. Bianca Bailey, en elegant och stenhård karriärkvinna och trebarnsmor, kommer till undsättning men den legendariska Athina är inte beredd att ge upp sitt inflytande så lätt.

I Albert Bonniers Förlags digitala katalog finner du samtliga titlar som ges ut sommaren 2015. Här kan du bläddra i katalogen: http://www.albertbonniersforlag.se/Katalog/sommar-2015.

För mer information, kontakta:

Marie Jungsand, informatör, 08-696 8473

marie.jungsand@bonnierforlagen.se.