Riksdagsledamoten och f.d. ministern Birgitta Ohlsson ger ut bok

21 april, 2015 | Bokförlaget Forum

Redan 2007 hade Birgitta Ohlsson sina första samtal med förläggaren Anders Sjöqvist på Bokförlag Forum och nu är det bestämt att hennes bok ska komma ut 2016.

– Birgitta är en av Sveriges mest profilerade politiker med ett välkänt engagemang för rättvisa, humanism och feminism. Vi är oerhört glada och stolta över att under våren 2016 ge ut hennes bok på förlaget, säger förläggaren Anders Sjöqvist.

Birgitta Ohlsson skriver ett personligt och politiskt försvarstal till den duktiga flickan som ofta nedvärderas hånfullt som en prestationsprinsessa.

– Jag vill hylla den duktiga flickan och ge henne överlevnadsstrategier, Flit, strävsamhet och förväntningar är det som möjliggör klassresor, krossar glastak och får drömmar att slå in. säger Birgitta Ohlsson.