Bonnierförlagen bjuder in till läxhjälp

Bonnierförlagen bjuder in till läxhjälp

27 april, 2015 | Bonnierförlagen

Den 29 april 2015 anordnas Nationella Läxhjälpsdagen. Bonnierförlagen är ett av drygt 30 företag som denna dag välkomnar en grupp högstadieelever till sin arbetsplats för läxhjälp och spännande samtal. Under dagen medverkar även författaren Martin Melin. Bakom Läxhjälpsdagen står Stiftelsen Läxhjälpen som med finansiering från näringslivet arbetar för att fler barn i socioekonomiskt utsatta områden ska klara skolan och komma vidare till gymnasiet.

Onsdagen den 29 april besöker en grupp högstadieelever från Hjulsta grundskola Bonnierförlagen. Eleverna får ta del av hur arbetet på förlag går till och träffa bokaktuella författaren Martin Melin. De får även en stund personlig läxhjälp. Besöket är en del av projektet Läxhjälpsdagen som arrangeras på flera företag i hela landet i syfte att uppmärksamma hur möten med arbetslivet och engagerade vuxna kan skapa nya förebilder och hjälpa unga att drömma större.

– Vi på Bonnierförlagen är stolta över att vara samarbetspartner till Stiftelsen Läxhjälpen och Läxhjälpsdagen. Deras arbete med att öka ungas framtidsmöjligheter, skapa förebilder och därmed motverka utanförskapet i Sverige ser vi som oerhört viktigt. Om vi dessutom kan bidra till att fler hittar lusten till läsning och allt nöje det kan innebära är vi ännu gladare, säger Bodil Unenge, CSR-ansvarig på Bonnierförlagen.

Nationella Läxhjälpsdagen infördes 2014 på initiativ av Stiftelsen Läxhjälpen. I år deltar drygt 30 av Läxhjälpens samarbetspartners i flera olika städer runtom i Sverige. Tillsammans bjuder de in över 400 elever till sina arbetsplatser för samtal och läxhjälp.

– Vi införde Läxhjälpsdagen för att uppmärksamma den efterfrågan på läxhjälp som finns bland Sveriges barn, inte minst bland dem som inte kan köpa hjälpen. Vi vill även skapa möten mellan våra partners och elever och inspirera fler vuxna att hjälpa våra barn, som faktiskt är morgondagens arbetskraft, att klara skolan. Alla barn ska få chansen att klara skolan och utveckla sin fulla potential, våga drömma! säger Maria Arneng, verksamhetschef på Stiftelsen Läxhjälpen.

Stiftelsen Läxhjälpen är en privat icke-vinstdrivande stiftelse som med stöd från näringslivet bedriver gratis läxhjälp i socioekonomiskt utsatta områden. Idag hjälper Läxhjälpen över 1000 elever från fler än 30 skolor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Södertälje, Landskrona och Västerås.

Läs mer om Läxhjälpsdagen: www.laxhjalpen.se/laxhjalpsdagen

Kontakt Bonnierförlagen:

Bodil Unenge, CSR-ansvarig Bonnierförlagen

Tel: 070-548 55 30

bodil.unenge@bonnierforlagen.se

Kontakt Stiftelsen Läxhjälpen:

Emelie Risberg Hellström, Programansvarig Stiftelsen Läxhjälpen

Tel: 076-021 75 33

emelie@laxhjalpen.se