Maria Nilsson Thore aktuell med tre nya böcker och två utställningar

Maria Nilsson Thore aktuell med tre nya böcker och två utställningar

29 april, 2015 | Bonnier Carlsen

Maria Nilsson Thore är aktuell med tre nya bilderböcker och två utställningar i maj. Livet på en pinne, Alla tre klär på sig och Alla tre har fruktstund har recensionsdag den 6 maj. Från den 4 maj finns hennes bilder att beskåda på två olika ställen i Stockholm; Magnolia Galleri och Köpcentrum Skrapan.

Bilderboksskaparen Maria Nilsson Thore har tidigare gett ut bilderböckerna Petras prick, Bus & Frö på varsin ö och Treo, Enis och en till. I Livet på en pinne visar hon upp en ny sida, fast med samma härliga bildvärld att sjunka in i. (Recensionsdag 6 maj.)

I Livet på en pinne tar Maria Nilsson Thore oss med på en bevingad resa genom livet. Med sin karakteristiskt finurliga humor och känsla för tillvarons nyanser tar hon upp funderingar som vi alla bär på, stor som liten. En tänkvärd och underhållande bokpresent till såväl blivande föräldrar och filosofiska småttingar, som tonåringen på väg att lämna boet.

Maria Nilsson Thore är även aktuell med två böcker i serien ”Alla tre”: Alla tre klär på sig och Alla tre har fruktstund. ( Recensionsdag 6 maj.)
Välkommen till förskolan Ärtan! Kompisarna Valle, Ester och Idde är tre viljestarka och självständiga två och ett halvtåringar. Med sina fina känsla för barnets värld visar Maria Nilsson Thore hur en vanlig dag på förskolan kan vara allt från bråkig och tråkig till stojig och skojig.

I maj finns även möjlighet att se Maria Nilsson Thores bilder i utställningsform. På köpcentrum Skrapan hänger tryck ur boken Livet på en pinne till 18 maj, och på Magnolia Galleri och Café visar hon sina original från 4 maj och två veckor framåt. 

För mer information och beställning av recensionsexemplar, kontakta Tove Kullenberg, tove.kullenberg@bonnierforlagen.se 08 696 81 89