Höstens böcker från Bonnier Carlsen är här!

Höstens böcker från Bonnier Carlsen är här!

05 maj, 2015 | Bonnier Carlsen

Höstens böcker finns nu presenterade på Bonnier Carlsens hemsida och i vår katalog. 

– I höst ger vi er en kavalkad av makalösa faktaböcker – tuffa, moderna och oemotståndliga! säger Eva Dahlin, litterär chef Bonnier Carlsen. 

I september utkommer en ny version av klassikern Så funkar det – en allmänbildande faktabibel skriven av Mats Wänblad, och ges ut i samarbete med Tekniska museet.  Sarah Sheppard, som gjort succé med bland annat Viktiga kartor, skriver om Hajar. Barnens vetenskapsfavorit Beppe Singer experimenterar i två böcker som vänder sig till nyfikna i alla åldrar. Elin Ek, känd för den lite äldre publiken för alter egot Grynet,  slår ett slag för hantverk och kreativitet i Jag grejar alltså finns jag.

Jessica Schiefauer, som tilldelades Augustpriset för Pojkarna 2011 (som har biopremiär i november), är aktuell med en ny roman, När hundarna kommer.  En förtätad och aktuell berättelse om kärlek, besatthet och våld.  

Annika Thor, en av våra mest lästa och prisbelönta författare, skriver lyhört om utsatthet och gemenskap i Dit ljuset inte når.

Stina Wirséns Vem-serie, som fyller tio år, firas med två nya böcker: Vem är stor? samt jubileumsutgåvan Vems hus? – en interaktiv hemma hos.berättelse med 3D-utformning och medföljande pappfigurer. 

Neil Gaimans Den sovande och sländan utkommer i oktober.

Lotta Olssons och Maria Nilsson Thores älskade jättemyrslok och hasselmus återser vi i bilderboken Lämnad ensam.

Och så firar vi Jan Lööf, som fyller 75 år, med en ny bilderbok: När Felix blev stor. 

Det, och mycket annat, hittar ni i höstens utgivning här. 

Katalogen och recensionsexemplar kan också beställas av Tove Kullenberg, tove.kullenberg@bonnierforlagen.se