Bonnier Pockets nyheter juni

Bonnier Pockets nyheter juni

11 maj, 2015 | Bonnier Pocket

Det hänger en ängel ensam i skogen av Samuel Bjørk

”Ohyggligt bra!” Bergens Tidende

En sexårig flicka hittas hängande livlös i ett träd. Hon har en skolväska på ryggen och en lapp om halsen med texten: ”Jag reser ensam”. Kriminalkommissarien Holger Munch sätts på fallet och inser snart att han behöver hjälp av sin före detta kollega Mia Krüger. Spåren leder tillbaka till ett fall för sex år sedan då ett spädbarn försvann spårlöst, men också till en religiös sekt ute i skogen. Ännu vet Munch och Krüger ingenting om det cyniska dödsspel som de själva snart kommer att bli delaktiga i.

I mullbärsträdets skugga av John Grisham

Grisham briljerar i uppföljaren till Juryn

Den förmögne Seth Hubbard har hängt sig i ett träd på sina ägor i Mississippi. Hans testamente förklarar otvetydigt att ingen i familjen kommer att få ta del av arvet. Istället ska den enorma förmögenheten gå till hans hushållerska. Seths sista vilja väcker fler frågor än svar. Och vad hände egentligen hans sedan länge försvunne bror? Advokat Jake Brigance tar sig an fallet, och tvingas konfronteras med rasism och fördomar från förr i den lilla staden.

I mullbärträdets skugga är en fristående uppföljare till Juryn.

Södra vägen till Saltön av Viveca Lärn

Lärn skriver lagom tvistad feeelgood för sin egen generation, och i sin genre är hon näst intill oslagbar.” Hanna Jedvik, Göteborgs-Posten

Vad händer när tobakshandlarbröderna Holger och Åke från Göteborg landar på tobakshandlare Blomgrens Saltön? Kommer baddräktsdesigner Philips flådiga spa-anläggning i glas att dra turister eller får de skeptiska gubbarna på ljugarbänken rätt? Och klarar ärkerivalerna Emily och Johanna av att sköta receptionen på ”Saltöns Sköna Spa” utan att dränka varandra i jacuzzin?

På slingriga och slumpartade vägar hamnar det färgstarka gänget från Viveca Lärns romaner om Göteborg på Saltöns röda klippor. Snacka stjärnsmäll! 

Ibland vill man bara försvinna av Kim Veerabuthroo Nordberg

”Det är en gedigen, klargörande och djupt mänsklig biografi.”
Borås Tidning

Under tio år var Dogge Doggelito synonym med svensk förortshiphop. Alla ville ha en del av honom. Ingen har fått så mycket respekt för sitt bidrag till den svenska hiphopscenen. Samtidigt har ingen mötts med lika stort förakt när de lämnat den.

Här berättar Kim Veerabuthroo Nordberg historien om Dogge: om den fattiga uppväxten i Alby och genombrottet med The Latin Kings, de personliga tragedierna som ledde till att han hoppade av och den mörka perioden som följde, men också om kärleken till barnen och vägen tillbaka.