Från Hollywood till Slussen. Vernissage för konceptdesignern Henrik Tamms målningar med Slussen-motiv

Från Hollywood till Slussen. Vernissage för konceptdesignern Henrik Tamms målningar med Slussen-motiv

28 maj, 2015 | Bonnier Carlsen

Henrik Tamm är svensk konceptdesigner i Hollywood, där han bland annat ligger bakom världarna i Shrek, Kung Fu Panda och Narnia. Han har även illustrerat och skrivit barnboksserien Ninja Timmy och hans vänner. Nu är Henrik Tamm aktuell med en utställning, Slussen Noir. 

– Jag har alltid tyckt att Slussen är en väldigt filmisk plats, en plats där berättelser utspelar sig. I målningarna möter vi vanliga människor som blir aktörer i en okänd berättelse, och iscensatta möten mellan människor som skapar laddade ögonblick.

Välkommen på vernissage onsdag 3 juni på Upstairs Bar by Clarion Hotel Stockholm kl 17.00-20.00.  Tavlorna hänger kvar till 31 juli.

Mer om Henrik Tamm;
Henrik Tamm är konstnär och illustratör, arbetar med film och skriver manus och böcker. Han är född 1972 i Halmstad, men uppvuxen i Tanzania, Pakistan och Peru. Efter examen på Art Center College of Design har han arbetat som konceptdesigner för flera stora Hollywoodfilmer, och har bland annat varit med om att skapa världarna i Shrek, Kung Fu Panda och Narnia. I Sverige har skrivit och illustrerat den uppskattade barnbokserien om Ninja Timmy och hans vänner, utgiven av Bonnier Carlsen.

För mer information, kontakta Tove Kullenberg, tove.kullenberg@bonnierforlagen.se 

Här en trailer om hans serie Ninja Timmy: