Guld till ”Det vilda köket” i Gourmand World Cookbook Awards 2015

Guld till ”Det vilda köket” i Gourmand World Cookbook Awards 2015

11 juni, 2015 | Bonnier Fakta

Det vilda köket av Rune Kalf-Hansen och Lisen Sundgren vann guld i kategorin Best Sustainable Cookbook i Gourmand World Cookbook Awards 2015. Tävlingen, som brukar kallas ”Kokboks-VM”, avgjordes den 8 juni i Kina och från Bonnier Fakta tilldelades även Det gröna skafferiet, Street food – en introduktion och Taco mexican style pris.

Den 8 juni avgjordes Gourmand World Cookbook Awards 2015 i Yantai, Kina. Tävlingen brukar även kallas ”Kokboks-VM” och utser varje år de bästa kokböckerna inom mat och dryck världen över. Flera kokböcker från Bonnier Fakta var nominerade till årets pris och fyra av dem vann sina kategorier. 

Rune Kalf-Hansen och Lisen Sundgrens Det vilda köket vann guld i kategorin Best Sustainable Cookbook. 

– Det känns fantastiskt och vi är jätteglada naturligtvis. Det internationella intresset visar att vilda växter är en resurs att räkna med i framtiden, världen över, vi har bara sett början på en vild revolution! Vi jublar! hälsar författarna.

Följande böcker från Bonnier Fakta vann också pris i Gourmand World Cookbook Awards:

The Gourmand World Cookbook Awards grundades år 1995 av Edouard Cointreau. Priset ska uppmärksamma och belöna författarna som lyckas ”laga mat med ord” och även bidra till en ökad kunskap och intresse kring olika matkulturer. Priset ska även hjälpa läsare, bokhandlare och förlag att hitta de bästa kokböckerna bland de 26 000 titlar som utkommer varje år.