Månpockets nyheter i juli

Månpockets nyheter i juli

17 juni, 2015 | Månpocket

Konsten att ha sjukt låga förväntningar av Åsa Asptjärn

Åsa Asptjärns debut får läsaren att både skratta, rodna och tänka ett varv till” Svenska Dagbladet

I en sanslöst uppfriskande debut med lika delar skratt och svärta tar vi emot Emanuel Kents livsfilosofiska råd medan han trasslar sig genom hösten på högstadiet. Åsa Asptjärn får oss att skratta väldigt högt! Man ler, fnissar, flabbar och suckar med en klump i halsen i mötet med genomälskvärda Emaunel Kent. För alla som läst om, älskat – och växt ifrån – Greg i ”Dagbok för alla mina fans”, finns nu en liknande antihjälte, fast i tonårsupplaga med stor näsa, finnar och fjun på överläppen.

Sex år av Harlan Coben

”En av de mest spännande och smarta thrillers vi har läst på evigheter.” Heat

Sex år har gått sedan Jake Fischer såg hur hans stora kärlek Natalie gifte sig med en annan man. Sex år av sorg och saknad. När han får syn på Natalies makes dödsannons kan han inte låta bli att gå på begravningen. Men den sörjande änkan är inte Natalie …

Jake börjar söka efter sanningen, men jakten på kvinnan som krossade hans hjärta – och ljög för honom – kommer snart att sätta hans eget liv i fara. 

Sanningen om fallet Harry Quebert av Joël Dicker

”Litterärt adrenalin” Le Figaro

Detta är den kalejdoskopiska berättelsen om Nola Kellergan, en ung kvinna som försvann spårlöst i New Hampshire 1975. Det är berättelsen om författaren Harry Quebert och om hur det egentligen gick till när han kanske, kanske inte mördade henne. Och så är det berättelsen om berättelsens själva upplösning, och om hur romanen med samma titel skrivs av Harry Queberts före detta elev, Marcus Goldman …

En ond liten handling av Elizabeth George

Barbara Havers svåraste fall?

Dottern till en av Barbara Havers bästa vänner kidnappas och spåren leder till Italien. I ett försök att hitta flickan gör Havers ett övertramp och straffas med administrativ tjänst.

I stället reser Sir Thomas Lynley till den italienska staden Lucca för att bistå den lokala polisen i utredningen. Snart upptäcker Lynley att fallet har förgreningar långt upp i den italienska maktens korridorer.

Elizabeth George är en av världens mest lästa och älskade deckarförfattare. En ond liten handling är hennes artonde roman om Thomas Lynley och Barbara Havers.

Sigrid av Johanne Hildebrandt

”Johanne Hildebrandt befäster sin roll som Sveriges fantasydrottning nummer ett.” Göteborgs-Posten

Med Sigrid väver Johanne Hildebrandt en magnifik saga byggd på Sigrid Storrådas liv, den drottning som format hela Nordens historia. Följ med till 900-talets sagotid när sägenomspunna kungar och drottningar härskar, blodiga krig står mellan vikingar och kristna och gudinnorna vandrar bland de dödliga.

Systarna Tides sista sommar av Hannah Richell

”En stark debutroman om tragiska händelser, svek och otrohet.” Skaraborgs Allehanda

Få familjer har en så mörk hemlighet som familjen Tide. När yngsta dottern Dora upptäcker att hon är gravid inser hon att hon måste konfrontera sitt förflutna för att få ro. Hon återvänder till huset högst upp på klippan vid Dorsets dramatiska kust men förstår snart hur djupt hemligheten är begravd. Och även om hon får reda på sanningen – kommer hon att kunna förlåta, glömma och gå vidare?

50 genvägar till ett sockerfritt liv av Fredrik Paulún

Lär dig undvika socker och må bättre

Sockret – själva definitionen av tomma kalorier – är den största boven när det gäller hälsa, vikt och livskvalitet. Fredrik Paulún presenterar här 50 genvägar till hur du kan minska ditt sockerintag. Genom rätt mat, motion och livsstil är det enkelt att förändra ditt liv i rätt riktning. Välkommen till ditt nya sockerfria liv!