Sommarens utgivning på Wahlström & Widstrand

Sommarens utgivning på Wahlström & Widstrand

17 juni, 2015 | Wahlström & Widstrand

En av Wahlström & Widstrands sommaraktuella författare är Maria Nygren, som debuterar för en vuxen publik med spänningsromanen Feberfågel:

Feberfågel är en historia om hur vi, i en allt mer materialistisk värld, tycks ta det för självklart att allt kan förklaras. Jag har funderat mycket på vårt samhälles sätt att se på världen, att allt tycks betraktas som död materia till för oss människor att använda oss av.

Maria Nygren har tidigare skrivit flera uppmärksammade ungdomsromaner, bl a den kritikerrosade Fjärde riket.

– Jag har aldrig tänkt i kategorier som ungdom och vuxen, berättelserna blir det de behöver vara. När jag tänker efter så har jag för varje bok flyttat mig allt högre upp i åldrarna, från min första roman 100 meter lycka där huvudpersonen är i början av tonåren till Miriam om natten där det handlar om tjugoåringar. Jag verkar beta av åldrarna, kanske för att göra mig fri från dem, berättar Maria.

Förutom böcker skriver Maria även filmmanus. I skrivande stund arbetar hon både på en ny TV-serie och ännu en bok.

– Att skriva en roman är betydligt friare än att skriva ett filmmanus, både form- och innehållsmässigt. Till exempel behöver man ju inte bry sig om att det kostar miljoner att filma kostymdramer eller låta karaktärerna befinna sig på en annan planet. Men den allra största skillnaden är nog att romanskrivande är ett ensamt arbete medan att skriva för film och tv är mer av ett grupparbete. 

Feberfågel ges ut 30 juli.

Ytterligare nyheter:

Romain Puértolas: Den lilla flickan som svalde ett moln lika stort som Eiffeltornet

Utgivningsdag: 25 juni

Romain Puértolas arbetade vid franska gränspolisen när han debuterade med Den fantastiska berättelsen om fakiren som fastnade i ett IKEA-skåp (2013). Debutboken har sålt i över 40 000 ex bara i Sverige.

Hans andra roman Den lilla flickan som svalde ett moln lika stort som Eiffeltornet är en modern saga; rolig, romantisk, rörande. Den handlar om Providence, en ung kvinna i Paris, som är på väg till Marrakech för att hämta Zahera, en sjuårig flicka som Providence ska adoptera. Zahera är sjuk och måste få vård, men alla flighter är inställda. Så frågan är om Providences moderskärlek är så stark att hon kan lära sig flyga på egen hand?

Damon Galgut: Arktisk sommar

Utgivningsdag: 4 juni

Damon Galgut skrev sin första bok Tid utan synd (på svenska 1985) som sjuttonåring. Hans romaner Den gode doktorn och In a Strange Room har båda blivit nominerade till Man Booker Prize och han har bland annat tilldelats Sydafrikas viktigaste litterära utmärkelse: CAN-priset.

Arktisk sommar utspelar sig år 1912 då den brittiske författaren E.M. Forster reser till Indien för att utforska livet och påbörja romanen En färd till Indien. Damon Galguts biografiska roman om sitt liv är en gripande skildring om återhållen längtan efter närhet och om att finna sig själv och sin sexuella identitet i ett hierarkiskt och fördomsfullt klassamhälle.

Jan Berglin och Maria Berglin: Det sista rotavdraget

Utgivningsdag: 6 augusti

Det sista rotavdraget är Jan och Maria Berglins 25:e seriealbum. Vetenskapen går framåt, samtidigt som ekonomin går bakåt. Nya regler och lagar införs som man inte har riktig koll på. Får man verkligen inte göra ett rotavdrag hos tandläkaren?. Finns det någon som ser till att man får göra alla avdrag man har rätt till efter döden? 

Vill du se samtliga titlar ur Wahlström & Widstrands sommarutgivning 2015 kan du bläddra i vår digitala katalog här: http://www.wwd.se/katalog/sommar-2015/

För mer information och högupplösta författarfoton, kontakta:

Isabella Falkowska, Wahlström & Widstrand, 08-696 84 77

isabella.falkowska@bonnierforlagen.se