Nyhetsbrev – nya böcker från Bonnier Fakta i aug-sep

Nyhetsbrev – nya böcker från Bonnier Fakta i aug-sep

18 juni, 2015 | Bonnier Fakta

Good food – glutenfritt, gott och mycket grönt med Kristin, av Kristin Kaspersen

Recensionsdag 18 augusti

I den här boken får du massor med inspiration, men också smarta tips på råvaror att börja din hälsosamma resa med. Kristin älskar frukt och bär, och det syns i recepten där du hittar grönsaker, juicer och rawfood. Maten i den här boken är således en härlig blandning av bra råvaror och fräscha smaksättningar. Och det är enkelt: bra vardagsmat som också funkar för dina barn.

Mediekontakt: Marie Jungsand, marie.jungsand@bonnierforlagen.se Tfn 08-696 84 73

Paolos budord, av Paolo Roberto

Recensionsdag 18 augusti

100 kärnfulla och peppande texter av Paolo Roberto. Han är ärlig, rak och pang på rödbetan. Många lyssnar på honom och blir inspirerade. Paolo har blivit utsedd till Årets talare och det är lätt att förstå varför. Han får sina lyssnare att öppna ögonen, öronen och hjärtat och våga ta det där första steget till förändring. Och kanske det allra viktigaste – att sedan orka fortsätta.

”Att tänka utanför boxen räcker inte, du måste tänka som om det inte existerar någon box!”

Mediekontakt: Sofia Heurlin, sofia.heurlin@bonnierforlagen.se Tfn 08-696 87 21

Säker stil, av Ebba Kleberg von Sydow och Emilia de Poret

Recensionsdag 1 september

Massor med kläder men inget att ta på dig? Trött på att jaga trender och osäker på vad som passar just dig? Denna inspirerande handbok erbjuder en konkret, långsiktig och välfungerande lösning, oavsett ålder och storlek. Stil och kläder ska vara roligt, inte kopplat till klädångest och garderobspanik. Boken är fylld med vackra bilder, steg för steg-guider och smarta knep. Dessutom får du lära dig hur du undviker felköp, shoppar smartare och att investera i plaggen som varar – både när det gäller trend och god kvalitet.

Mediekontakt: Sofia Heurlin, sofia.heurlin@bonnierforlagen.se Tfn 08-696 87 21

Välklädd, av Christian Quaglia

Recensionsdag 1 september

Välklädd är boken för alla mode- och stilroade män. Det handlar om att våga ta ut svängarna, mixa, hitta sin egen personliga stil. Att satsa på passform, färg och mönster, kvalité. Kombinera med rätt accessoarer. Blanda nytt och gammalt, klockan eller väskan kan gärna vara ett vintagefynd.

Christian Quaglia är mannen bakom de populära vintagebutikerna Herr Judit och Brandstationen i Stockholm. Han jobbar även som stylist i bl a SVT:s populära program Go´kväll.

Mediekontakt: Sofia Heurlin, sofia.heurlin@bonnierforlagen.se Tfn 08-696 87 21

Sköna hem

Recensionsdag 1 september

Hur inreder man sitt hem – vad är snyggt och vad passar ihop? Sköna hem har under mer än 35 år inspirerat och guidat oss. I denna bok har de samlat sju olika inredningsstilar som exempelvis ”Lantlig charm”, ”Det nya nordiska”, ”Konstnärliga krockar”, allt inspirerande illustrerat med närmare 400 bilder. Med exempel från olika hem där människor har förverkligat sina egna inredningsdrömmar.

Mediekontakt: Sofia Heurlin, sofia.heurlin@bonnierforlagen.se Tfn 08-696 87 21

Sockerdetox – 3-veckorsprogram med renande och stärkande mat, av Filippa Salomonsson

Recensionsdag 7 september

Den här resan handlar om att hitta en balanserad relation till mat där socker inte kontrollerar dina val, ditt välbefinnande eller ditt humör. Eftersom det tar 21 dagar att bryta en vana finns här just ett treveckorsprogram. Det finns en mängd glutenfria recept i boken med rätt ph-värde och mycket grönt. Vad sägs om gröna smoothies, morgonshots eller linfröbröd med avokadoröra?

Mediekontakt: Marie Jungsand, marie.jungsand@bonnierforlagen.se Tfn 08-696 84 73

Otroligt högt och extremt djupt, av Annelie Pompe

Recensionsdag 8 september

När utmanade du dig själv senast? När kände du att du levde – på riktigt? Visste du att livet börjar vid slutet av din trygghetszon, och att det största äventyret sker inom dig?

Boken skildrar hennes fantastiska äventyr i inspirerande text och med fantastiska bilder – fridykning i Röda havet, klättring på Mount Everest, simning under is i den bohuslänska fjorden. Annelie visar också hur vi alla kan inspireras och utmanas i vår vardag, skapa egna mål och finna vår inre styrka. Allt kan vara ett äventyr och enligt Annelie handlar det mer om förhållningssätt och attityd än adrenalin. Det största äventyret sker inom oss själva!

Mediekontakt: Magdalena Höglund, magdalena.hoglund@bonnierfakta.se Tfn 073-333 88 40

Allt om stickning, av Melody Lord

Recensionsdag 8 september

Med bara två stickor och lite garn kan du skapa alltifrån enkla halsdukar till mönstrade tröjor. Och det är inte svårt! Här får du veta vad du behöver för att komma igång och hur du läser stickbeskrivningar. Med hjälp av tydliga instruktioner och steg för steg-bilder kan du lära dig en mängd olika tekniker och över 120 mönsterstickningar. Dessutom finns här 30 roliga projekt att välja mellan.

Mediekontakt: Sofia Heurlin, sofia.heurlin@bonnierforlagen.se Tfn 08-696 87 21

Clean cooking, av Elisabeth Johansson

Recensionsdag 15 september

Det är en växande trend att välja bort gluten, mjölkprodukter och vitt socker, även om man inte är intolerant eller allergisk. Många upplever att de mår bättre, känner sig piggare och slankare genom att äta ren mat. Elisabeth bjuder på friska smoothies och juicer, nya frukostar och mellanmål samt bröd bakat på nytt sätt. Här finns även ordentliga måltider, vegan, fisk och skaldjur, fågel och kött – samtliga innehåller en stor mängd grönt och är proppade med nyttigheter.

Mediekontakt: Marie Jungsand, marie.jungsand@bonnierforlagen.se Tfn 08-696 84 73

Baka glutenfritt med Ulrika, av Ulrika Davidsson

Recensionsdag 22 september

Välkommen in i Ulrikas bakstuga! Lär dig att baka nyttigt och glutenfritt matbröd och kaffebröd som smakar fantastiskt gott. Som nybörjare på glutenfri bakning får du veta hur du får en fin och väljäst deg – precis som du är van vid – utan att använda vetemjöl. Ulrika bakar med spännande mjölsorter som havremjöl, bovetemjöl, ris-, kokos-, mandel-, jytte- och teffmjöl och dessutom fiberhusk i sina baguetter, limpor, tortillas, knäckebröd och pizzor.

Mediekontakt: Sofia Heurlin, sofia.heurlin@bonnierforlagen.se Tfn 08-696 87 21


Nyfiken på fler nyheter?

Vill du se alla höstens nya böcker från Bonnier Fakta? Bläddra gärna i vår digitala katalog.

För beställning av recensionsexempelar maila recexbf@bonnierforlagen.se