Äventyrerskan Annelie Pompe med ny bok om otroliga höjder och extrema djup

Äventyrerskan Annelie Pompe med ny bok om otroliga höjder och extrema djup

22 juni, 2015 | Bonnier Fakta

Äventyrerskan Annelie Pompe har bestigit Mount Everest, slagit världsrekord i fridykning och simmat under is i de bohuslänska fjordarna. Hennes äventyr är fyllda av utmaningar, passion, mod – och även rädsla. I september släpper hon sin bok med titeln ”Otroligt högt och extremt djupt”. Boken bjuder på en magisk bildresa och handlar om kärleken till naturen, äventyret och människans inneboende behov av att vara fri. Om hur vi alla kan inspireras, motiveras och utmana oss själva i vardagen. Hitta tankens kraft och vår inre styrka, eftersom det största äventyret faktiskt sker inom oss själva. Boken beskriver Annelies yttre liv som fylls av strapatsfyllda äventyr, från fridykning till bergsklättring, och vägen dit som kantas av hennes mentala övningar som leder till fokus, motivation och självdisciplin. 

Annelies äventyr började i barndomen när hon med stora barnaögon såg hur pappa försvann ner under vattenytan för att dyka upp några minuter senare på en annan plats. På TV såg Annelie hur den svenska Everest-expeditionen nådde toppen och det var då hon bestämde sig för att hon också ville bestiga Mount Everest. Så fort hon blev gammal nog började hon klippklättra och tränade timtals varje dag. Hon läste allt hon kom över som handlade om klättring och hon började läsa om mental träning.

Annelie kom till insikt att det är i hjärnan som det största äventyret pågår och lärde sig att lyssna inåt tidigt. Hon insåg att passionen inte bara handlade om klättring och berg utan även om havet. Efter att ha sett på filmen ”Det stora blå” hände något och hon började på riktigt träna fridykning och utbildade sig sedan till divemaster. Det bar av till hippiebyn Dahab i Egypten där hon dök i ”Blue hole” under flera år och tränade på ett världsrekord. Några år däremellan klättrade hon i högre och högre berg.

– Jag trivdes lika bra under ytan som ovanpå, ibland till och med bättre under. Inom ett och samma år satte jag världsrekord i fridykning på 126 meter och besteg världens högsta berg från nordsidan som första svenska kvinna. Jag blev den högsta och djupaste människan i världen. Men för mig har det har aldrig handlat om att slå rekord. Det har alltid varit en täckmantel för att utforska passionen, att leva fullt ut, säger Annelie Pompe.

”Otroligt högt och Extremt djupt” är en bok som handlar om den inre resan och hur vi kan hitta och använda tankens kraft i vår vardag. Den ger också spännande och handfasta tips om allt du behöver veta för att kunna klättra högt och dyka djupt. Packningslistor för Mount Everest och tips om hur man håller sin hygien utan dusch och toalett på berget som exempel.

Boken ”Otroligt högt och extremt djupt” har recensionsdag den 8 september.
Ladda gärna ner bokomslaget samt ett urval av bilderna från boken.

Se även filmen där Annelie berättar om boken och om sina äventyr.

Annelie Pompe, född 1981, är välkänd äventyrare, bergsklättrare och fridykare, med världsrekord i grenen variabel vikt och ett djup på 126 meter. Hon arbetar också som föreläsare, personlig tränare, coach, fridykningsinstruktör, yogalärare, författare och undervattensfotograf.
Läs mer om Annelie Pompe på www.anneliepompe.com.

För recensionsexemplar, bilder eller information om boken, vänligen kontakta:
Magdalena Höglund, Presskontakt, Bonnier Fakta, tel: 0733 338840 eller
e-post: magdalena.hoglund@bonnierfakta.se
Sofia Heurlin, PR- och informationsansvarig, Bonnier Fakta tel: 08-696 8721 eller
e-post: sofia.heurlin@bonnierforlagen.se