Premiär för Crimetime Gotland – Sveriges nya internationella deckarfestival

Premiär för Crimetime Gotland – Sveriges nya internationella deckarfestival

30 juli, 2015 | Bonnierförlagen

Om två veckor är det premiär för Sveriges nya internationella deckarfestival Crimetime Gotland. Det blir en fyra dagar lång deckarfest med närmare 50 författare och över 100 programpunkter. På plats finns större delen av den svenska deckareliten, däribland: Lars Kepler, Jens Lapidus, Anna Jansson, Mari Jungstedt, Håkan Nesser, Mons Kallentoft, Viveca Sten och Denise Rudberg. Festivalen gästas även av de internationella stjärnförfattarna: Anne Holt (NO), Jussi Adler-Olsen (DK), Denise Mina (UK), Belinda Bauer (UK), Tony Parsons (UK), Alex Marwood (UK) samt unga thrillerstjärnan Roger Hobbs (US). Crimetime Gotland startar torsdag 13 augusti kl. 14:00.

Snart fylls Visby med hängivna deckarälskare, semesterläsare och spänningssugna vuxna och barn som får möta och mingla med sina favoritförfattare under en fyra dagar lång deckarfest den 13–16 augusti. Deckarfestivalen är unik med sin stora bredd och variation. Totalt medverkar 53 författare, illustratörer och moderatorer i 143 programpunkter på tio scener i centrala Visby.

– Vi är stolta över att redan detta första år kunna presentera ett starkt program med en mix av både internationella deckarstjärnor och spännande debutanter. Vi delar också ut nykomlingspriset Crimetime Specsavers Award, säger festivalchefen Carina Nunstedt.

Festivalen bjuder på allt från personliga författarmöten och spännande seminarier till mordvandringar, författarmiddagar och deckardrinkar. Det blir även brottsplatsundersökning med erfarna kriminaltekniker samt en exklusiv skrivarskola med författarna Viveca Sten, Anna Jansson, Catharina Ingelman-Sundberg, Sofie Sarenbrant, Håkan Östlundh och Ingrid Elfberg. Festivalbesökarna kommer också kunna åka på bussutflykter med Mari Jungstedt och Anna Jansson som guidar till kända mordplatser ur sina böcker.

I Almedalen finns en gratis barn- och familjescen, där det bland annat bjuds på skattjakt, tårtmysterium och deckar-workshop med Martin Widmark och Helena Willis (författaren och illustratören bakom LasseMajas Detektivbyrå). Övriga medverkande är bland andra Åsa Larsson (Pax-serien) och Kristina Olsson som ligger bakom hyllade serien om barnen i Åhus. På programmet står även teater och filmvisning. Bland annat premiärvisas två nya Maria Wern-filmer och den nya LasseMaja-filmen Stella Nostra.

Se hela listan på medverkande författare och hela dag för dag-programmet på festivalens hemsida www.crimetimegotland.se

Crimetime Gotland presenteras av Books & Dreams och Blixten & Co i samarbete med Region Gotland.

Biljetter

Crimetime Gotland erbjuder förutom 4-dagars festivalpass och 1-dagsbiljetter även biljetter till en exklusiv skrivarskola med kända författare, författarmiddagar, mordvandringar, deckarmusikal och bussutflykter med Mari Jungstedt och Anna Jansson. Boka på www.crimetimegotland.se

Presskontakt/Pressackreditering

Pressackrediteringen är öppen fram till torsdag 6 augusti kl. 17:00. För ackreditering kontakta: Natalie Pettersson, ILES PR 076 867 10 60 natalie@iles.se

Pressbilder

Pressbilder finns på www.crimetimegotland.se

Blixten & Co

Vera Tjärnå, marknadsansvarig 076 840 04 29 vera@blixten.se

Books & Dreams

Carina Nunstedt, festivalchef Crimetime Gotland 070 667 73 46 carina@booksdreams.se