Åsa Asptjärn från humorduon Åsa & Gertud är tillbaka med uppföljaren till Konsten att ha sjukt låga förväntningar

Åsa Asptjärn från humorduon Åsa & Gertud är tillbaka med uppföljaren till Konsten att ha sjukt låga förväntningar

10 augusti, 2015 | Bonnier Carlsen

Manifest för hopplösa av Åsa Asptjärn (rec dag14 augusti)

”Han är femton, finnig, förvirrad och gör det mesta fel. Men ju längre man följer honom på hans snirkliga, bitvis katastrofala livsbana desto mer oemotståndlig blir han.”
Ingalill Mosander, Aftonbladet

Emanuel Kent är tillbaka. Den här gången med ett manifest ”för att allt ska förbli som det är”. Men hur stå still när allt rör på sig? Medan Emanuel drömmer om slukhål så snackar alla andra om gymnasiet.

Åsa Asptjärn, född 1972, är uppvuxen i Kristianstad och bor numera i Malmö. Under gymnasietiden mötte hon Gertrud – senare andra halvan i duon Åsa & Gertud – och de startade tillsammans teatergruppen Trollpackorna, med vilka de turnerade i Sverige med föreställningen Tack så in i helvete. Därefter har de ett långt gemensamt CV innehållandes allt från P1, föreställningar och kabaréer i Malmö, manusförfattare till Nya Revyn – alla ska le (premiär på Klara Soppteater) och till Ronny Erikssons TV-serie Farmartankar

Åsa Asptjärn hanterar även i Manifest för hopplösa övergången från komedisketcher till ungdomsbok med briljans, och får oss att skratta väldigt högt. För alla som läst om, älskat – och växt ifrån – Greg i ”Dagbok för alla mina fans”, finns nu en liknande antihjälte, fast i tonårsupplaga med stor näsa, finnar och fjun på överläppen. 

Den första boken om Emanuel Kent, Konsten att ha sjukt låga förväntningar, hyllades stort när den utkom 2014:
”Det här kommer vara en av de bästa ungdomsböckerna, topp tio när vi summerar året…” Magnus Utvik, Gomorron Sverige
”en klassisk antihjältestory där Åsa Asptjärn radar upp så många piniga situationer att man behöver rolla själen med antiperspirant efteråt.”
Jenny Lindh, Dagens Nyheter

För mer information, kontakta Tove Kullenberg, tove.kullenberg@bonnierforlagen.se 08 696 81 89