En lyckad deckarfestival på Gotland

13 augusti, 2015

Premiären för Sveriges nya deckarfestival Crimetime fick beröm både av författare, media och besökare.
Visby fylldes med hängivna deckarälskare, semesterläsare och spänningssugna vuxna och barn som mötte och minglade med sina favoritförfattare under en fyra dagar lång deckarfest den 13–16 augusti.

Deckarfestivalen är unik med sin stora bredd och variation. Totalt medverkar 53 författare, illustratörer och moderatorer i 143 programpunkter på tio scener i centrala Visby.

Festivalen bjuder på allt från personliga författarmöten och spännande seminarier till mordvandringar, författarmiddagar och deckardrinkar. Det blir även brottsplatsundersökning med erfarna kriminaltekniker samt en exklusiv skrivarskola med författarna Viveca Sten, Anna Jansson, Catharina Ingelman-Sundberg, Sofie Sarenbrant, Håkan Östlundh och Ingrid Elfberg. Festivalbesökarna kommer också kunna åka på bussutflykter med Mari Jungstedt och Anna Jansson som guidar till kända mordplatser ur sina böcker.

I Almedalen finns en gratis barn- och familjescen, där det bland annat bjuds på skattjakt, tårtmysterium och deckar-workshop med Martin Widmark och Helena Willis (författaren och illustratören bakom LasseMajas Detektivbyrå). Övriga medverkande är bland andra Åsa Larsson (Pax-serien) och Kristina Olsson som ligger bakom hyllade serien om barnen i Åhus. På programmet står även teater och filmvisning. Bland annat premiärvisas två nya Maria Wern-filmer och den nya LasseMaja-filmen Stella Nostra.

Se hela listan på medverkande författare och hela dag för dag-programmet på festivalens hemsida www.crimetimegotland.se
Crimetime Gotland presenteras av Books & Dreams och Blixten & Co i samarbete med Region Gotland.