Stina Wirséns Vem-serie fyller 10 år

Stina Wirséns Vem-serie fyller 10 år

03 september, 2015 | Bonnier Carlsen

Stina Wirsén är en av våra mest omtyckta författare och illustratörer. I år fyller hennes Vem-böcker tio år och nya boken Vem är stor? ges ut, där de tidigare små Vem-djuren blivit stora. I samband med detta utkommer jubileumsutgåvan Vems hus? och senare i höst släpps en kollektion ekologiska Vem-mjukdjur.

Vem är stor? är Stina Wirséns senaste bok i Vem-serien.Vem-djuren som förut var små har vuxit både på längden och bredden och efter 10 år och 17 böcker tar en yngre generation vid och skapar nya berättelser.

Jubileumsutgåvan Vems hus? är en interaktiv hemma hos-berättelse med 3D-utformning. Boken är gjord i kartong och undertill finns ett golv som kan fällas ut. När berättelsen är slut kan man leka vidare hemma hos Katten och de andra vännerna, antingen med pappfigurerna som medföljer eller de figurer som tagits fram och kommer att finnas att köpa separat via leksaksdistributören Brigbys.

För sin förstabok om Vem, Vem är arg?, nominerades Stina Wirsén till Augustpriset 2005. Böckerna har även blivit film som sänts både på bio och SVT.

– Jag började rita Vem är arg när min son var ett år. Först var boken helt utan text. Min förläggare insisterade på att jag skulle och kunde skriva, vilket jag är väldigt glad över. Det öppnade upp för fler berättelser, berättar Stina Wirsén.

Stina Wirsén hör till en av våra mest omtyckta författare och illustratörer. Förutom sina böcker om Vem har hon gjort egna pekböcker och tillsammans med sin mamma Carin Wirsén skapat de prisbelönade böckerna om Rut och Knut och serien En liten skär och de brokiga

Stina Wirsén har även gjort sig känd för sina illustrationer i DN och i andra böcker, för vilka hon mottagit en rad priser för. Som illustratör har hon växlat mellan genrer som mode, litteratur och psykologi och på samma sätt växlar hennes barnböcker i såväl ålder och genre som stil och metod. 

Mer om Stina Wirsén och hennes verk finns på Facebook samt Instagram.

Vem är stor? har recensionsdag den 3 september och Vems hus? den 11 september. 


För recensionsexemplar, bilder eller information om boken, vänligen kontakta Hanna Lundkvist, hanna.lundkvist@bonnierforlagen.se, 08-696 86 63