Bonnier Hoops en av sommarens höjdpunkter!

08 september, 2015

Missade du sommarens snackis på Kista Torg? Kolla in filmen här!

Bonnier Hoops erbjöd en rolig aktivitet under sommaren för ungdomar i Järvaområdet och de nordvästra förorterna, där basketsporten har en stark ställning.

Samtidigt är målsättningen att främja bokläsningen. Författare kom på besök under sommaren, och självklart fanns det böcker på plats.

Vi som arbetar med böcker och ser att läsningen går ner i vissa åldersgrupper kan inte bara sitta med armarna i kors och klaga på TV-spel, vi måste möta ungdomarna på deras villkor och försöka göra det på ett sätt som är kul och inspirerande. Håkan Rudels, VD, Bonnierförlagen

– Basket är en sport som är tillgänglig för alla, den kräver inte massa utrustning och klubbmedlemskap. Det är också en sport där integration mellan kulturer är något självklart. Och den är lika populär bland tjejer och killar. Allt det här tillsammans gör det intressant för oss att arbeta med då vi tror stenhårt på att läsning och sport hör ihop, vi vill möta ungdomar under nya former där idrott och läsning samsas under samma tak. Vi som arbetar med böcker och ser att läsningen går ner i vissa åldersgrupper kan inte bara sitta med armarna i kors och klaga på TV-spel, vi måste möta ungdomarna på deras villkor och försöka göra det på ett sätt som är kul och inspirerande. Håkan Rudels, VD, Bonnierförlagen

Initiativet, som går under namnet Bonnier Hoops! är ett pilotprojekt i en satsning som förhoppningsvis skall växa och utvecklas framöver. Bakom står Bonnierförlagen i samarbete med Svenska Basketbollförbundet, Polisen Kista, Fryshuset, Lugna gatan, CityCon och Stockholms Stad.

Se mer på Bonnier Hoops Facebook-sida här >>