Målarbokstrend för vuxna växer

Målarbokstrend för vuxna växer

14 september, 2015 | Bonnier Fakta

Tror du att färgläggning av bilder bara är någonting som barn sysslar med? Då kanske du bör tänka om. Fler och fler vuxna människor världen över upptäcker nu att färglägga bilder är rogivande och ett sätt att skapa plats för kreativitet och mindfulness i vardagen.

Färgläggning upplevs av många som en aktiv meditation och ett sätt att koppla bort från telefoner, datorer och sociala medier som ständigt pockar på vår uppmärksamhet.

I oktober/november släpper Bonnier Fakta flera kreativitetsböcker med olika teman och inspiration hämtad från naturen. Böckerna består av vackra och detaljerade tuschteckningar med olika figurer och mönster där du själv väljer färger och nyanser. Och för den som vill dela med sig av sina alster finns nu vykort med mönster att färglägga och skicka med brevbäraren. 

Trenden syns också tydligt i sociala medier under hashtags som #målarbok, #färgläggning, #coloring, #målarböckerförvuxna osv 

Följande kreativitetsböcker kommer från Bonnier Fakta i oktober/november:

Kreativitet och mindfulness – 100 bilder från trädgården att färglägga själv

Recensionsdag 21 oktober

Uttryck din kreativitet och finn inre ro och medveten närvaro genom att färglägga de detaljrika bilderna på växter och allt annat som hör trädgården till i denna bok.

Kreativitet och mindfulness – 100 bilder från vattenriket att färglägga själv

Recensionsdag 21 oktober

Välkommen till en värld av inspirerande bilder från världen vid och under vattnet! Välkommen till din egen värld av färg! Ge dig själv en stund att fördjupa dig i en ny bildvärld som du är med och skapar genom att färglägga den. Det myllrar av fiskar, koraller, vattenväxter med mycket annat av det vattenriket rymmer.

Kreativitet och mindfulness – 24 kort på inspirerande mönster att färglägga och skicka

Kreativitet och mindfulness – 24 kort på växter och djur att färglägga och skicka

Recensionsdag 21 oktober

Gör din nästa hälsning ännu mer personlig! Här finns 24 inspirerande bilder på mönster att färglägga och skicka till någon du tycker om. Och som du vill ska tycka om dig.

Recensionsdag 5 november

Havens hemligheter – ett tecknat äventyr att färglägga själv av Johanna Basford

Bästsäljande illustratören Johanna Basford, som ligger bakom Hemliga trädgården och Förtrollade skogen, tar oss i denna bok med djupt ner i havet. Här kan du färglägga och lägga till egna detaljer i en fantastisk miljö under ytan med korallrev, exotiska fiskar, sjunkna skepp och nyfikna bläckfiskar. Oavsett om du redan är bekant med Johannas underbara bildvärld sedan tidigare eller upptäcker förtjusningen i att sjunka ner i bilderna för första gången finns här möjligheten att skapa din egen undervattensvärld.

För mer information och beställning av recensionsexemplar kontakta Sofia Heurlin, sofia.heurlin@bonnierforlagen.se mobil: 070-7263301