Nyhetsbrev – Tre barnboksfavoriter är tillbaka på Bonnier Carlsen

Nyhetsbrev – Tre barnboksfavoriter är tillbaka på Bonnier Carlsen

14 september, 2015 | Bonnier Carlsen

I höst är tre barnboksfavoriter tillbaka på Bonnier Carlsen. Lämnad ensam av Lotta Olsson med illustrationer av Maria Nilsson Thore, ett fängslande nytt fall för succédeckarna Lasse och Maja och en bok av veteranen Jan Lööf.

Lämnad ensam av Lotta Olsson, Maria Nilsson Thore

Recensionsdag senast 2015-09-21

I Lämnad ensam återvänder författaren och ordkonstnären Lotta Olsson till jättemyrsloken och lilla fina hasselmusen från hyllade och Augustprisnominerade Konstiga djur. Ett inkännande och vardagsfilosofiskt bilderboksäventyr för de lite yngre, självfallet ackompanjerad av Maria Nilsson Thores varma bilder.

Fängelsemysteriet av Martin Widmark och Helena Willis

Recensionsdag 2015-09-22

Även Widmarks och Willis populära detektiver Lasse och Maja är tillbaka. Fall nummer 24 är ett annorlunda mysterium i en ovanlig miljö: En teaterpjäs på Valleby fängelse hinner knappt ha premiär förrän skådespelarna spårlöst försvinner. Tur att Lasse och Maja är på plats i salongen.

När Felix bler stor av Jan Lööf

Recensionsdag 2015-09-29

I maj 2015 fyllde Jan Lööf 75 år. Det firar han med att ge ut en ny bilderbok, som vanligt full av härliga karaktärer. Den här gången är det seriefiguren Felix som blir huvudperson. Han har alltid varit liten, inspärrad i de små serierutorna, men nu ger Jan Lööf honom fritt spelrum över stora härliga sidor i ett format som är mycket generöst.

Detta var endast ett urval av de titlar som Bonnier Carlsen släpper framöver, för att se samtliga aktuella böcker är du välkommen att kika in på Bonnier Carlsens hemsida.

För recensionsexemplar, bilder eller ytterligare information om böckerna, vänligen kontakta Hanna Lundkvist, hanna.lundkvist@bonnierforlagen.se, 08-696 86 63