Månpockets nyheter i Oktober

Månpockets nyheter i Oktober

17 september, 2015 | Månpocket

Jordstorm av Mons Kallentoft – 3:e delen i Elementserien

Andlös spänning av absolut högsta klass

En tidig majmorgon hittas en ung man mördad i ett dike intill Göta kanal. Han är naken och en märklig tystnad vilar över platsen. Samma kväll anmäls en 16-årig flicka saknad, troligen bortförd, och det verkar som om de båda fallen hänger samman.

Efterhand inser Malin Fors att de har att göra med en person som leker med polisen, som talar via mord och inte tänker låta sig tystas. Men vad vill mördaren säga? Det är bråttom att hitta ett svar. Flickan kan fortfarande vara vid liv.

”Intrigen läser man bokstavligen som en kamp mot klockan, dels för att poliserna förstås gör sitt bästa för att snabbt få ett slut på vad som verkar vara en katt-och-råtta-lek som en mördare har valt att leka både med sina offer och med polisen, och dels eftersom man som läsare på välkänt Kallentoft-manér faktiskt vet mer om vissa saker än vad Malin Fors och de andra poliserna gör. Med andan i halsen forcerar man ’Jordstorm’. ”
Östgöta Correspondenten


Någon annans skuld av Sarah Hilary

Förgörande hemligheter

Först var besöken i tatueringsstudion en revolt mot föräldrarna men nu är det ett sätt för Marnie Rome att maskera en smärta med en annan.

Hon har gjort karriär inom Londonpolisen, driven av ambition. Och skuldkänslor. För fem år sedan mördade fosterbrodern hennes föräldrar.

I huset för misshandlade kvinnor hittas en man knivskuren. Marnie blir indragen i en våldsspiral som berör även hennes eget liv.

”Det är en gedigen, vaken och intelligent debut som ger mersmak.” Dagens Nyheter

Vardagsmakt av Elaine Eksvärd

Ta makten över din vardag

Har en av dina kolleger alltid övertaget på jobbet, trots brist på kompetens? Finns det dagar då det är helt omöjligt att få dina barn att göra som du vill?

Det här är boken för dig som vill få mer makt i din vardag, genomskåda dem som utövar makt över dig och lära dig hantera dem. Det är inget fel med makt, så länge den finns i rätt händer.

”Lästipset – Här är boken som avslöjar hur andra får mig att göra vad jag inte tänkt och kanske inte vill. Som avslöjar att folk med auktoritet är ohyggligt skickliga på att memorera namn. Hur de får människor att känna sig viktiga. Varför det är lika viktigt att lyssna väl som att prata rätt för att ta makten i sociala relationer.” Expressen

Endgame: Kallelsen del 1 James Frey

De flesta civilisationer har berättelser, sagor, om gudar eller varelser som kommet ner till jorden från himlen. Tyvärr är det inga sagor. Och nu är de där varelserna är tillbaka för att kräva in det som människorna lovade dem. Tolv undomar från tolv uråldriga släkten är kallade till slutstriden och reglerna är enkla: Den släkt som vinner blir ensam kvar på jorden. Alla andra dör.
Spelet kan börja.

”Den här boken är fantastisk … ett mästerverk”The Guardian

Jag ska inte dö idag av Pamela Andersson

Kampen för livet!

”Sommaren 2012 föll jag ihop i joggingspåret. Efter en vecka kom beskedet: ’Du har en tumör i din hjärna som inte går att operera bort.’

När mina barn oroligt frågar om jag ska dö svarar jag: ’Alla ska dö. Men jag ska inte dö idag. Och jag ska inte dö imorgon.’ ”

Väckelse av Stephen King

”Utan tvekan hans bästa på mycket länge” GP

Pastor Charles Jacobs är hängiven sitt kall, men också besatt av elektriska experiment. Pojken Jamie delar hans fascination och mellan dem knyts ett särskilt band. Men när tragedin drabbar Jacobs förlorar han sin gudstro och försvinner.

När de båda möts igen är Jamie vuxen, en heroinmissbrukande musiker i fritt fall. Återigen dras han in i Jacobs försök att väcka liv i universums dolda krafter. Krafter som kan hela, men också skada.

En mörk roman om vad som väntar på andra sidan, och om den största fasan av alla: att förlora dem man älskar.