Nyhetsbrev – Tre nya böcker för vetgiriga barn

Nyhetsbrev – Tre nya böcker för vetgiriga barn

17 september, 2015 | Bonnier Carlsen

Jorden runt: Hajar av Sarah Sheppard

Recensionsdag 2015-09-14

Augustnominerade Sarah Sheppard är tillbaka med en faktabok om hajar. Visste du till exempel att hajarna började utvecklas för 400 miljoner år sedan? Men till skillnad mot dinosaurierna överlevde hajarna den stora meteoriten, flera massutdöenden och istider.
Sarah Sheppards faktaböcker för barn står i en klass för sig. Med nördens brinnande intresse dyker hon ner i olika ämnen och visar oss andra hur fantastisk vår planet är!

Beppe testar! 15 experiment i köket av Beppe Singer och Kjell Thorsson

Recensionsdag 2015-09-28

Det finns mer än du tror hemma i skåpet som man kan göra spännande saker med. I Beppe testar kan du lära dig att göra pruttig saft eller varför inte din egen skumfabrik – hemma i köket.

Så funkar det: Hemma och runtomkring av Mats Wänblad

Recensionsdag 2015-09-29

Här förklaras hela sammanhang på ett sätt man inte kan googla sig till. En allmänbildande faktabibel för nyfikna i alla åldrar med omsorgsfullt skrivna faktatexter och fantastiska illustrationer. Här får vi nyckeln till hur det nödvändiga i vår vardag fungerar. Boken ges ut i samarbete med Tekniska muséet.

Den 19 september kl 12.00-16.00 firas lanseringen av Så funkar det och Beppe testar! 15 experiment i köket på Tekniska muséet. Där finns bland annat möjlighet att följa det roliga Så funkar det-spåret i utställningen 100 innovationer och experimentera tillsammans med Beppe Singer.

Detta var endast ett urval av de titlar som Bonnier Carlsen släpper framöver, för att se samtliga aktuella böcker är du välkommen att kika in på Bonnier Carlsens hemsida.

För recensionsexemplar, bilder eller information om böckerna, vänligen kontakta Hanna Lundkvist, hanna.lundkvist@bonnierforlagen.se, 08-696 86 63