Möt oss på Bokmässan!

23 september, 2015 | Bonnierförlagen

Nu laddar Bonnierförlagen inför årets stora branschbegivenhet – Bokmässan i Göteborg!

Kl 10 på torsdag inleds Bokmässans officiella seminarieprogram med seminariet Höstlov blir Läslov?. Bakom initiativet till Läslov – som idag involverar ett stort nätverk av läsfrämjande aktörer – står Bonnierförlagen och Akademibokhandeln. På seminariet medverkar: Alice Bah Kuhnke, Gustav Fridolin, Johan Unenge, Katti Hoflin, Cassandra Stankovic och Åsa Sandell.

 Några nedslag i Bonnierförlagens närvaro på mässan:
• 680 programpunkter med våra författare
• 56 605 böcker som rullat ner med långtradare till mässhallen
• 1 017 titlar i sortimentet
• 560 kvm monteryta
• 200 scenframträdanden i våra fyra montrar

Världsnamn och utländska gäster
Bonnierförlagen är stolta värdar till våra utländska författargäster som medverkar på mässan, bland andra: Hassan Blasim (Finland/Irak), Norman Manea (Rumänien/USA), Daniel Kehlmann (Tyskland), Conn Iggulden (England) samt Carmen Bugan (Rumänien). Efter mässan fortsätter Daniel Kehlmann till Stockholm och Malmö för fler publika framträdanden.

Ytterligare deltar, bland andra: Kerstin Ekman, Åsa Larsson & Ingela Korsell, Tina Nordström, Susanna Alakoski, Karin Bojs, Hans Gunnarsson, Ann Heberlein, Per Morberg, Karin Johannisson, Cecilia Lindqvist, Håkan Nesser, Fredrik Reinfeldt, Joakim Zander, Gunilla Boethius, Emelie Schepp, Karin Wahlberg, Beppe Singer, Ernst Kirchsteiger, Catharina Ingelman-Sundberg,
Ulrika Davidsson, Katarina Biwald, Martin Widmark, Frida Boisen, Stina Wirsén, Elin Ek, Brutus Östling, Jan Lööf, Martin Kellerman, Sara Olausson, Nina Hemmingsson, Annelie Pompe och många, många fler.

Fredagkväll arrangerar Books & Dreams en stor författarkväll på biograf Draken med bl a följande medverkande: Alex & Sigge, Ernst Kirchsteiger, äventyraren Annelie Pompe och nya brittiska thrillerstjärnskottet Paula Hawkins.

Utöver att lyssna till författare och möjligheten att köpa signerade böcker i våra montrar erbjuds besökarna möjlighet att prata självpublicering med Type & Tell, ställa frågar till en redaktör i vår Panachesoffa, göra dialektauditions till ett Bonnier Fakta-projekt, träffa serietecknare i Kartagomontern, få håret flätat av en Björn Axén-frisör utifrån en Max Ström-bok, träffa Books & Dreams-redaktionen, prata reseguider med Reseförlaget eller köpa e-böcker förmånligt på Digitala torget. Missa inte hellerMIX som presenterar sms-noveller om ytterst märkliga händelser på årets bokmässa.

För intervjuförfrågningar till författare välkommen kontakta respektive pressansvarig på förlagen:

www.bonnierforlagen.se/om/press

För ytterliga information kontakta gärna Katarina Arborelius.