Höstlov blir Läslov

30 september, 2015

I det moderna Sverige där språket och läsningen får allt större betydelse vill vi stimulera barns och ungas läslust – det är dags att Höstlovet förvandlas till Läslovet. Läslovet blir ett tillfälle – för både barn och vuxna – till nya upplevelser, till resor i fantasins värld, till umgänge och samtal. LOVET och LÄSANDET står i centrum.

”Bonnierförlagen står för en stor insats i satsningen. Men det är helheten, att vi är många som vill samma sak, som är det som gör skillnad”, säger Bodil Unenge, ansvarig för CSR på Bonnierförlagen.

Idéarbetet drivs nu genom Läsrörelsen, där Läslov vecka 44 har blivit ett brett och unikt läsfrämjande samarbete med elevorganisationer, bokförlag, bibliotek, bokhandel, idrottsföreningar, fackliga organisationer, kulturinstitutioner och företag i ett stort växande nätverk.

Runtom i landet kommer läsfrämjande aktiviteter att anordnas under vecka 44. Håll utkik efter bokbytardagar, skrivarverkstäder, filmvisningar och mycket mer. På läslov.se finns ett kalendarium där du kommer kunna se vad som händer i din kommun. Hjälp gärna till att fylla Läslovs kalendarium genom att tipsa om aktiviteter på din ort.

Profilbild till Facebook och Twitter

Är du en Läslover? Spara ner bilden nedan och ladda upp som din profilbild på Facebook eller Twitter. Eller klicka här för att skapa en ”Läslover”-badge till din profilbild!

Läslov

Omslagsbilder till Facebook:

laslov_omslag1 laslov_omslag2
laslov_omslag3 laslov_omslag4