Bonnier Carlsen och Sanoma Utbildning arrangerar omslagstävling

Bonnier Carlsen och Sanoma Utbildning arrangerar omslagstävling

01 oktober, 2015 | Bonnier Carlsen

Bonnier Carlsen och Sanoma Utbildning söker kreativa, unga talanger som kan formge omslaget till Sara Kadefors nya bok Billie: Avgång 9:42 till nya livet. Tävlingen är öppen för mellanstadieelever och pågår fram till den 1 november 2015.

1:a pris

Den vinnande elevens omslagsförslag blir förlagan till omslaget av Billie: avgång 9:42 till livet och elevens namn skrivs också ut i kolofonsidan. Eleven vinner även en iPad Mini. En vinnarintervju publiceras i Bonnier Carlsens och Sanoma utbildningskanaler och hela klassen vinner ett besök av Sara Kadefors, en uppsättning av hennes nya roman samt en valfri klassuppsättning av läromedlet ZickZack Läsrummet.

2:a-5:e pris

Klassen vinner en uppsättning av Sara Kadefors nya roman samt en valfri klassuppsättning av läromedlet ZickZack Läsrummet.

Juryn består av: Sara Kadefors, Lena Rydorff, Sanoma utbildning, Lena Thunell, formgivare på Bonnier Carlsen och Eva Dahlin, litterär chef på Bonnier Carlsen.

Tävlingen är öppen för barn i ålder 9-13 år, det vill säga för mellanstadiet. Vinnarna meddelas senast den 12 november 2015. Läs mer om tävlingen här

Mer om boken och författaren

I det välstädade huset i Bokarp bor en kall mamma, en överhurtig pappa och två barn som beter sig underligt. Men streetsmarta Billie är inte typen som deppar eller ger upp. Tvärtom bestämmer hon sig för att passa in. Och huxflux har hon fått en massa vänner och helt nya fritidsintressen som hon tycker är toppen: cykelturer, pingisträning och gospelkören.
Men Billie inser snart att människorna i Bokarp inte har det så lätt. Folk bär på hemligheter och har obegripliga konflikter. Framförallt finns det något man inte pratar om i familjen. Vad är det egentligen som är fel?

Sara Kadefors är i grunden radiojournalist och numera författare till såväl böcker som film-, teve- och teatermanus. Hon är född i Göteborg men bor numera i Stockholm med make och två barn. Hon debuterade med Långlördag i City (2001) och samma år kom den Augustprisbelönade ungdomsromanen Sandor slash Ida, som även blivit film. Billie: avgång 9:42 till nya livet är första delen i Saras nya bokserie för barn i mellanåldern.