Jubileumsutgåva av Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton

Jubileumsutgåva av Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton

07 oktober, 2015 | Wahlström & Widstrand

Sagan om Karl-Bertil Jonsson fyller 40 år som tecknad julsaga. I samband med detta ges berättelsen ut på nytt i bokform. Boken är en specialutgåva med illustratören Per Åhlins personliga berättelse om hur det gick till att skapa filmen, med den kompletta storyboarden som extra bonusmaterial.

Karl-Bertil Jonsson har i åratal hyllats av den svenska publiken och blivit nästintill synonym med svensk jultradition. Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton bygger på hur han, inspirerad av Robin Hood, tar paket från sitt extrajobb på postens paketavdelning och delar ut till fattiga i slumkvarteren.

Författaren Tage Danielsson är nog mest känd för just Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton, men han skrev även flertalet andra böcker och var verksam som poet, manusförfattare, filmregissör, skådespelare och komiker. Berättelsen om Karl-Bertil Jonsson publicerades för första gången i boken Sagor för barn över 18 år 1964 och har visats på TV varje julafton sedan 1975.

Per Åhlin är en av Sveriges mest erkända tecknare men också animatör, konstnär, formgivare och filmregissör. Han har sedan den ursprungliga publiceringen stått för illustrationerna i Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton, i såväl böckerna som i den animerade julsagan.

Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton ges ut den 15 oktober.

Här kan du provläsa boken

För mer information och recensionsexemplar, kontakta:

Hanna Lundkvist, Wahlström & Widstrand, 08-696 86 63

hanna.lundkvist@bonnierforlagen.se